Nexen WinGuard Sport 2

Nexen WinGuard Sport 2

Nexen WinGuard Sport 2 - зимна гума без шипове зимна гума предназначена за европейския пазар. Модела който е нов за зимен сезон 2017/2018, е предназначен за подобряване на безопасността на мокри и заснежени пътища. Зимните гуми са предназначени за използване от съвремените мощни автомобили със спортни характеристики. Гумите са представени за първи път на изложението Autopromotec в Италия и ще бъде налична в 25 размера в началото на зимния сезон 2017/2018г.

Зимните гуми Nexen WinGuard Sport 2 ще замят гумите Nexen / Roadstone WinGuard Sport  първо поколение, които са в производство от 2011 г..

При сравннение на зимните гуми на Nexen от първо и второ поколение, първото нещо, което се набива в погледа - това е напълно новия дизайн на протектора. Асиметричения дизайн е отстъпил място на добрия, стар и доказан в продължение на години симетричен дизайн на протектора. И вероятно това е напълно логично.

Nexen_WinGuard_Sport_2_pokolenia Зимните гуми с посока имат няколко предимства: По-специално, те предоставят стабилност в движението на превозното средство, в резултат на надеждното  сцепление на гумата върху мокри и заснежени пътни настилки, като в допълнение, те имат ниски нива на шум.

Зимните гуми Nexen WinGuard Sport 2 са проектирани специално, за да отговорят на нуждите на собствениците на спортни автомобили. Те се характеризират с отлична маневреност и предсказуемо поведение на пътя, при движение по замръзналите зимни пътища с висока скорост, и това е огромно предимство.

Гумите с посока на протектора увеличават надеждността на нейния контакт както със снега, така и на мокри и сухи пътища. Големия брой триизмерни ламели и зимната петстъпкова конфигурация на протекторните блокчета, водят до увеличаване на стабилността на шофиране на сняг и на заледени пътни участъци.

Nexen_WinGuard_Sport_2_grip_on_snowУвеличения със 17% в сравнение с предшественика си брой на зацепващите ръбове, гарантират висака безопасност при всякакви зимни метеорологични условия. Каучуковия състав на протекторната смес с повишеното съдържание на силициев двуокис (силика) - води до подобряване на ефективността на сцепление на гумата при мокри пътни условия, а също така и удължава пробега на гумата чрез включване на иновативни технологични полимери, влияещи върху еластичността на гумата при минусови температури.

По материали на Nexentyre corp.


TEST