Michelin Agilis CrossClimate Всесезонна гума от Мишелин предназначена за лекотоварни автомобили и микробуси

Michelin Agilis CrossClimate Всесезонна гума от Мишелин предназначена за лекотоварни автомобили и микробуси

 

Каква е причината за силното представяне на този модел през цялата година при всякакви метеорологични условия? Разбира се, уникалната шарка на протектора с подсилена раменна зона,  износоустойчивата и топлоустойчива каучукова смес, както и на каучуково съединение, както и подсилените странични стени.

Michelin-agilis-crossclimate_techno_1-compound

В каучуковата смес на протектора на автомобилните гуми Michelin Agilis Cross Climate участват три различни еластомера, всеки от които помага на гумата да се адаптира лесно към всяко различно състояние на пътя. Това обяснява увереното поведение на този модел, както в горещо, сухо време така и на хлъзгав влажен асфалт и дори на сняг при ниски температури.

Поради тази причина автомобилната гума притежава маркировка 3PMSF

Високотехнологичната каучукова смес, позволява на тези гуми за лекотоварни автомобили от гамата  CrossClimate да получат най-висока оценка <А> за ефективност при спиране в мокри условия. Освен това, гумата има и маркировка 3PMSF,  потвърждаваща нейните качества за експлоатация при зимни условия

Двуслойния протектор на гумата, намалява предаването на топлина към вътрешната част на гумата и намалява нейното нагряване при превоз на тежки товари, осигурявайки съхраняване на експлоатационните характеристики на гумата.

Michelin-agilis-crossclimate_techno_2-vshape Уникална шарка на протектора за максимално сцепление на мека повърхност (сняг, кал, трева, чакъл...), която включва:

- V-образна конструкция с масивни блокчета за оптимално сцепление;
- дълбоки ламели с остри ръбове за продължителен ефект на „нокти“;
- широки канали със способност за самопочистване.

  Насочения V-образен дизайн  на Michelin Agilis CrossClimate има иновативно подредени блокчета със самозаключващи се 3D-ламели, които позволяват да се увеличи сцеплението на гумата на сняг с 20% в сравнение със зимната автомобилна гума за лекотоварни автомобили от предходното поколение Michelin Agilis Alpin.

На границата на рамените блокчета и страничните стени са разположени трапецовидни елементи с дебелина 1.5 мм. И тъй като те са изработени от каучукова смес с повишена износоустойчивост, те играят ролята да предпазват раменните блокчета от нараняване, като трябва да се отбележи че това по никакъв начин не се отразява на еластичността на каркаса на автомобилните гумито  Michelin Agilis CrossClimate.

Пълната дълбочина на протектора е 9.2 мм. От Мишелин твърдят, че автомобилната гума ще има 35% по-дълъг пробег, спрямо преките конкуренти и собствениците на тези гуми на всеки сто хиляди километра пробег ще спестят закупуването на още една гума.

Michelin-Agilis-Crossclimate-treadwear  Индикатор за износване от най-ново поколение:

- 4 нива за наблюдение на оставащата дълбочина на протектора (0% = законовият индикатор за износване е достигнат и гумите трябва да се сменят).
- Лесно наблюдение на износването на гумите, което намалява времето за престой поради поддръжка.

Тези автомобилни гуми притежават уникален индикатор на износването, който показва в проценти остатъчната дълбочина на протектора. т.е. когато гумите достигнат юридическия лимит за дълбочина на протектора, тогава на индикатора на износване можа да бъде видяно означението «0%».

В заключение Michelin Agilis CrossClimate — е високопроизводителна лятна автомобилна гума, идеално съвместима със зимните условия на експлоатация. При което тя има и по-дълъг пробег, което гарантира на превозвачите ниска стойност на поддъжката на лекотоварните автомобили.

.

 

TEST