Hankook Ventus S2 AS X

Hankook Ventus S2 AS X

hankook-tires-Ventus-S2-AS-RH17Hankook Ventus S2 AS X – асиметрична всесезонна UHP гума предназначена за SUV автомобили представена за първи път в началото на месец февруари 2018г. Според производителя гумата може да се използва целогодишно.

Технологията на заострени напречни канали Silent Groove Technology и оптимизираното разположение на блокчетата в раменните зони на петребрения протектор, намаляват шума, а специалния заглушаващ каучуков слой вътре в протектора ефективно гаси вибрациите от неравностите на пътната настилка. Вътрешната зона на асиметричния протекторен дизайн на протектора на Hankook Ventus S2 AS X отговаря за ефективното извеждане на водата от контактната зона, повишава устойчивостта на гумата към аквапланинг и подобрявана нейните спирачни характеристики на мокра настилка. Усилената конструкция на каркаса на гумата, повишава нейната здравина а увеличената дебелина на страничните стени спомагат за намаляване на нейната деформация, като осигуряват необходимата бързина и точност на кормилното управление.

 

hankook-tires-Ventus-S2-AS-rh17-Asymmetric-pattern-designАсиметричен дизайн, оптимизиран за отводняване и управление
Вътрешната част на протектора е оптимизирана за устойчивост на аквапланинг а външната част  е оптимизирана за стабилно управление на сухи настилки при високи скорости.

 

hankook-tires-Ventus-S2-AS-rh17-RIB-design Дизайна на раменните ребра на протектора осигурява максимално тихо пътуване

 Връзката между раменните блокове на протектора премахват шума от страничните канали при въртенето на гумата

hankook-tires-Ventus-S2-AS-rh17-Four-grooves-optimized

 Четири оптимизирани надлъжни канала

 Четирите широки, мощни надлъжни канала на протектора подобряват отводняването на гумата и осигуряват безопасни характеристики на шофиране дори и на наводнени пътища.

hankook-tires-Ventus-S2-AS-rh17-Application-side-grooves Използване на напречни канали оптимизирани за бързото изчистване на водата

 Вмъкването на множество напречни канали оптимизирани за бързо изчистване на водата, предпазват от появяването на фин воден слой намаляващ сцеплението на гумата.

hankook-tires-Ventus-S2-AS-rh17-Handling-Breaker

 Управление по време на спиране

 Скосените ръбове на блочетата разположени на главните канали намалява претоварването на гумата по време на спиране и уверичават силите на сцепление


hankook-tires-Ventus-S2-AS-rh17-Hybrid-silica-compound Използване на Хибридна каучукова смес обогатена със силика

 Чрез използването на функционален каучук и силициева смес, износването при въртене на гумата  се намалява чрез оптимизирането на свързващите сили в каучуковата смес 

Hankook Ventus S2 AS RH17-Comfortable-ride Комфорт при пътуване

 Специален каучуков слой (Cushoin) поставен вътре в протектора на гумата поглъща ударите от неравностите на пътната настилка.

Структура на гумата

Хибридна силика – Хибридната каучукова смес при която е увеличена свързващата сила между силициевия диоксид и полимера  и осигурява отлично сцепление и спиране.

 

Висококачествено найлоново покритие –  Подобрява издръжливостта на стоманения колан, позволявайки стабилност на гумата при въртенето и с висока скорост.

 

Здрав колан от закалени стоманени телове – Поглъща външните удари чрез високоякостен стоманен колан с малък обем, като по този начин подобрява издръжливостта на гумата и подобрява пътния комфорт на гумата.

 

Подобрен двоен слой на каркаса подсилен с нишки – Постигната е отлична структурна здравина чрез използването на специално подсилен за SUV автомобили, двуслоен каркас със здрави нишки във всеки слой,.

 

Подгъната лента в края на стоманените колани– Максимизира контакта на гумата с пътната настилка като подобрява управлението и намалява износването на гумата.

 

Високоякостен пълнител в обръча на гумата– Здрава стуктура на пълнежа използвана за подобряване на маневреността и чувствителността на управление.

 

Високоякостен безшевен обръч от стоманена тел – Безшевния дизайн на теления обръч на гумата който държи гумата към джантата, осигурява нейното сигурно закрепване. Във връзка с повишеното тегло на SUV автомобилите, структурата на този обръч от стоманена тел осигурява ефективно разпределение на периферното напрежение при монтирането на гумата.

 

Новата всесезонна гума Hankook Ventus S2 AS X ще бъде произвеждана в размери с диаметър на джантата до 22 цола, което ще позволи монтирането на тази гума на всички размери SUV и 4х4 автомобили, осигурявайки на шофьора и пътниците повишен комфорт при пътуване и превъзходни динамични характеристики,  подобрена управляемост и устойчивост при високи скорости, за което версията на тази гума предназначена за леки автомобили /Hankook Ventus S2 AS H462/ вече получи високи оценки от потребителите.

По материали на Hankook

 

TEST