Vredestein представи новите си летни гуми Ultrac за сезон 2021г

Vredestein представи новите си летни гуми Ultrac за сезон 2021г

Компанията пуска на пазара нова лятна гума Vredestein Ultrac, определена от производителите като "най-добрата в своя клас"
Холандската премиум марка автомобилни гуми Vredestein проведе онлайн премиера на новите летни гуми за леки автомобили Vredestein Ultrac, които носят същото име като модела, произведен преди няколко години и вече е спрян от производство.

Vredestein-Ultrac-summer-tyresНовият Ultrac е разработен в основния център за научноизследователска и развойна дейност Apollo (собственост на Vredestein) в Енсхеде, Холандия, като се има предвид високоскоростната производителност,  сцеплението на сухо и мокро се увеличава с 15% в сравнение с предишното поколение летни гуми на марката. Това е възможно благодарение на променената конструкция на гумата, което осигурява по-плоска и равна контактната повърхност на гумата с пътната настилка, както и увеличената твърдост на протектора, протекторен дизайн с непрекъснати ребра и диагонални канали. Освен това съпротивлението при търкаляне е намалено с 5%.

От Apollo отбелязват, че за Ultrac е разработена нова каучукова смес, която увеличава спирачните характеристики на сухи и мокри повърхности с 10% и осигурява увеличено количество силициев диоксид, както и многофункционални полимери. Ефективността на износване на гумата е подобрена чрез намаляване пълнителя на борта, модифициране на страничните стени на лятната гума, докато променливата стъпка на протектора (оптимизирана в зависизост от диаметъра на гумата) подобрява акустичния комфорт.

„С над 20 години изследвания и разработки, новата лятна гума значително надминава конкуренцията по отношение на управлението, комфорта и намаляването на шума,“ каза Ив Пуликен, директор продажби и маркетинг на Apollo Europe. „Нашите инженери са издигнали ефективността на летните гуми на ново по-високо ниво, като минимизират съпротивлението при търкаляне и създават лятна гума с най-добро представяне в своя клас.“

Vredestein Ultrac ще се предлага в размери 15-18 инча и ще е подходяща за монтаж в различни компактни и семейни автомобили.

TEST