Goodyear Eagle F1 SuperSport - гама спортни автомобилни гуми, включваща трите модела SuperSport, SuperSport R и SuperSport RS

Goodyear Eagle F1 SuperSport - гама спортни автомобилни гуми, включваща трите модела SuperSport, SuperSport R и SuperSport RS

Goodyear Eagle F1 Super Sport – нова серия спортни автомобилни гуми за 2019г

Goodyear обяви нова гама от три спортни автомобилни гуми в Ultra Ultra High Performance (UUHP) сегмента, с наименования съответно Eagle F1 SuperSport, Eagle F1 SuperSport R и Eagle F1 SuperSport RS. Водещите гуми на Goodyear, от серията Eagle F1 SuperSport, използват иновативни технологии и съединения, които позволяват значителни подобрения на спирачния път и времето на обиколка, без да пренебрегват по-несъществените елементи на шофирането, като обратна връзка по време на тръгване, спиране и приближаване.

Поддържа се сегмента на Ultra Ultra Ultra High Performance (UUHP), като между февруари и ноември 2019 г. ще излязат на пазара 39 размера от тези гуми, предназначени за широка гама мощни автомобили –  от Volkswagen Golf GTI до Porsche 911 GT2 RS.

 

Goodyear Eagle F1 SuperSport – това е базовата гума от цялата серия 
Goodyear-F1 Superspor-masivno-zatvoreno-ramoEagle F1 SuperSport се опира на състезателния опит на Goodyear, за да осигури превъзходно сцепление и управление. Стабилността за поддъжране посоката на движение се осигурява чрез твърдите ребра на протектора, докато масивното затворено външно ребро, в рамото на гумата, осигурява контрол по време на прехвърляне на товара и силите при завиване. Свръхтвърдата конструкция на страничната стена допълнително подобрява управлението и стабилността в завоите, без да се нарушава прекомерно комфорта при пътуване.

Летните спортни гуми Eagle F1 SuperSport притежават асиметрична шарка на протектора. Нейните твърди външни ребра, осигуряват бързина и точна реакция при смяна направлението на движение, при завои, а всъщото време затворения дизайн на външните ребра с масивни блокове гарантира оптимален контрол при предаване на страничните сили в завоите .

Goodyear-F1-Supersport - usilena-batrreshna-konstrukciaИзключително здравият дизайн на страничните стени на модела допълнително подобрява управлението и без прекомерно увреждане на комфорта на возене.

Goodyear-F1-Supersport -zoni-na-izpolzvane-na-mnogofunkcionalna-kauchukova-smesВъпреки, че е разработена предимно за сухи условия, при разработката от Goodyear са използвали иновативни решения за повишаване производителността на гумата и в мокри условия. Едно от тях е използването на различни по състав каучукови смеси в централните надлъжни ребра. Благодарение на това гумата представлява  многокомпонентна комбинация разполагаща със секция с оптимизирани външни ребра на гумата за сцепление на сухи настилки, органично съчетани с три канала и централни ребра оптимизирани за сцепление на мокри настилки. Това позволява на шофьорите безопасно да натискат по-силно в завоите на сухи пътища, като същевременно се радват на изключителна работа  при управление и спиране на  мокро.

25 размера от лятната спортна гума Eagle F1 SuperSport  ще бъдат въведени на пазара между февруари и май 2019 г., с възможност за монтаж в диаметри от 18 ”до 21” диаметър, ширина от 205 до 305 mm и съотношение между 45 и 30. Eagle F1 SuperSport е предназначена за горещи спортни автомобили като Volkswagen Golf GTI, високопроизводителни седани, включително BMW M3 и Mercedes-AMG C63, както и ежедневни суперавтомобили като Porsche 911 Turbo.

 

Goodyear-Eagle-F1_SuperSport_RГумите Goodyear Eagle F1 SuperSport R  заемат междинно положение между основния модел на гамата Eagle F1 SuperSport и гумите Eagle F1 SuperSport RS, предназначени за използване на състезателни писти. Goodyear Eagle F1 SuperSport R - това са летни гуми с асиметричен дизайн на протектора, предназначени да разширят гамата на производителя в сегмента UUHP (Ultra Ultra High Performance). Те се характеризират с точна и бързина на реакциите от кормилното управление, както и със стабилността на сцеплението на гумата на суха писта. Тези летни гуми са модел 2019година.

Eagle F1 SuperSport R-Advanced Control CompoundEagle F1 SuperSport R допълнително увеличава нивата на сцепление и прецизността при управление и изключване. Нивата на сцепление се подобряват чрез използването на съединение с високо триене, което осигурява изключителни нива на сцепление на сухо. Тяхното сцепление върху сухи повърхности е подобрено чрез използването на каучуковата смес Advanced Control Compound.

Eagle F1 SuperSport R - технологията Bridge AssistЛятната спортна гума Eagle F1 SuperSport R притежава отлична стабилност при завиване която се осигурява от допълнителни свързващи мостчета във вътрешния канал на протектора, свързващи външното рамо на протектора с централното ребро на гумата. По този начи се намалява деформацията на блоковете на протектора при екстремни сили на завиване. Това е технологията на Goodyear Bridge Assist

Eagle F1 SuperSport R - оптимизиране на контактната стъпка на гуматаТочността на управлението и обратната връзка също са подобрени допълнително чрез оптимизиране на отпечатъка на гумата за по-равномерно разпределение на налягането на гумата в мястото и на контакт с пътната настилка.

Намалено е огъването на гумата при смяна на посоката на движение.

 

Това се постига с помощта на влагането на допълнителен колан в конструкцията на гумата. Това подобрява нейната здравина и влияе върху цялостното представяне и стабилност на гумата при движение с висока скорост.
10 размера от лятната спортна гума Eagle F1 SuperSport R SKU ще се появят на пазара в диапазона от февруари –  ноември 2019 г., Ще бъдат произведени такива гуми с диаметър от 18 ”до 21”, ширина от 205 до 305 mm и съотношение между 25 и 40%. Eagle F1 SuperSport R е разработена за мощни спортни автомобили , като например Volkswagen Golf Club Sport, BMW M4 CS и Porsche 911 GT3.

Goodyear Eagle_F1_SuperSport_RSGoodyear Eagle F1 SuperSport RS - летни асиметрични гуми клас UUHP, предназначени за използване както на пистата, така и на градските улици. Модел 2019. Моделът Eagle F1 Super Sport RS е част от новата гама състезателни гуми, която включва моделите Eagle F1 SuperSport (базова версия) и Eagle F1 SuperSport R (междинна версия), като моделът Eagle F1 SuperSport RS е възможно най-близо до истинските състезателни гуми.

Goodyear Eagle F1 SuperSport RS - RacePro Compound      Силно специализираната каучукова смес за състезателни цели RacePro Compound осигурява максимално сцепление и производителност на гумите Goodyear Eagle F1 SuperSport RS на сухи повърхности. Използването на иновативни технологии значително намалява спирачния път и съкращава времето за извършване на една обиколка на пистата.

  Тази гума разполага с най-голяма контактна площ от цялата гама и с най-тесни надлъжни и напречни канали, гумата е предназначена да осигури най-високото възможно сцепление на състезателната писта. Гумата разполага както цялата гама с подсилена конструкция на каркаса което позволява да издържи на високите натоварвания на които може да бъде подложена в състезателни условия.

Тази гума ще се появи на пазара през месец март на 2019 г в два размера  265/35 ZR20 и 325/30 ZR21, като производителите твърдят, че тази гума може да се използва и в нормалния трафик извън пистата.

 

 

 

TEST