Pirelli Cinturato Winter 2 - нов асортимент в зимните гуми на компанията за сезон 2021г

Pirelli Cinturato Winter 2 - нов асортимент в зимните гуми на компанията за сезон 2021г

Появиха се всички подробности за новите зимни гуми Pirelli Cinturato Winter от второ поколение
Pirelli продължава да актуализира своята продуктова линия Cinturato - миналата година бяха представени летните Cinturato P7, всесезонните Cinturato All Season SF 2 бяха представени по-рано тази година, а сега към тях се присъединява и новата Cinturato Winter 2 за зимна употреба. Новата зимна гума принадлежи към категорията на зимните гуми без шипове от европейски тип, а в гамата на марката замества първото поколение зимни гуми Cinturato Winter, представена на пазара през 2016 година.

 

Новите зимни гумиPirelli са предназначени за леки автомобили и кросоувъри, като акцентът е поставен върху подобряване на сцеплението на сняг, както и осигуряване на високо ниво на безопасност при всякакви зимни условия чрез подобрени спирачни характеристики. Производителят на гуми също твърди, че гумите са в състояние да подобрят акустичния комфорт, а нивото на шума е значително намалено в сравнение с предходния модел - Pirelli Winter Sottozero 3. Благодарение на това, според Pirelli, тази нова зимна гума е една от най-добрите гуми в своя клас по този параметър (рейтинг „AB“ съгласно европейската система за етикетиране). Освен това експлоатационният живот се увеличава значително, което стана възможно благодарение на новата каучукова смес използвана в производството на зимната гума.

    1. V – образен протекторен дизайн с редуващи се канали с различна форма подобряват управляемостта на сняг и намаляват риска от аквапланинг 

     2. Самоблокиращи се 3D ламели с права форма се грижат за увеличаване на сцеплението на сняг и намаляват спирачния път при всички пътни условия

     3. Диагоналните канали в централната секция на протектора, подобряват управляемостта на сняг

     4. Новата каучукова смес увеличава ресурса на зимната гума а също така подобрява безопасността на сняг и мокри настилки

Дизайнът на протектора на новата зимна гума Pirelli е проектиран с помощта на виртуална симулация и оптимизиран за равномерно разпределение на товара. Протектора разполага с широки канали, които отвеждат водата от контактния участък, както и "адаптивни" 3D ламели, които променят формата си с износването от права на синусоидална, като по този начин поддържат стабилно ниво на сцепление върху снега.

Гумите са тествани и сертифицирани от германската независима организация TÜV SÜD, която потвърждава техните високи характеристики на шофиране и предоставя на Pirelli правото да използва своя „Печат за качество“. Гумите ще се предлагат в десетки размери с диаметър от 16 до 20 инча и са с европейски етикет „B-D“ за икономичност и „B“ за сцепление на мокра настилка.

TEST