Новата лятна гума EcoContact 6 на Continental влиза в масово производство

Новата лятна гума EcoContact 6 на Continental влиза в масово производство

Continental EcoContact 6

Нова лятна гума за леки автомобили от средния и висок клас – появява се в началото на зимния сезон 2018г

Ключови предимства на лятната гума Continental EcoContact 6

  • Използваната каучукова смес GreenChili в новата лятна гума за леки автомобили осигурява 20% по-голям пробег и 15% по-ниско съпротивление при търкаляне
  • Прецизна работа, високо сцепление с къси спирачни дистанции
  • Първите гуми вече одобрена от 12 производители на автомобили в средния и горния клас

С новатя лятна гума EcoContact 6 Continental пуска на пазара една високотехнологична лятна гума за автомобили, която е подобрена значително относно съпротивлението при търкаляне, пробега, прецизността на управление и спирачния път. В сравнение с предшественика си новия модел лятна гума на Континентал предлага 20% по-голям пробег, 15% по-ниско съпротивление при търкаляне, още по-прецизно управление и по-кратки спирачни разстояния на мокри и сухи пътища. Новата лятна гума на Continental EcoContact 6 вече е получила одобрение от 12 европейски производители на автомобили, от малкия до луксозния клас. Новата лятна гума е високотехнологичен продукт, отговарящ на най-високите изисквания за безопасност, прецизна работа, висок пробег и нисък разход на гориво.

За да направят такава голяма стъпка в развитието на производството на гуми, инженерите от Continental са проверили всички компоненти на високотехнологичната гума за евентуални оптимизации. Това включва тотална преработка на каучуковата смес със силициев диоксид, за да се направи още по-балансирано разпределението на химическите съставки в каучуковата смес. По този начин е постигнато още по-здраво свързване на полимерите в каучуковата смес, така че да се намали деформацията на гумата по време на движение. В резултат на това съпротивлението при търкаляне намалява значително; при което превозното средство изисква по-малко гориво за своето задвижване. Новите добавки в сместа осигуряват още по-добро адаптиране на протектора към пътната повърхност. По този начин спирачните сили могат да се предават по-добре, добрата връзка с пътя намалява хлъзгането и увеличава пробега на лятната гума.

При дизайна на протектора разработчиците са предоставили три, четири или пет ребра за протектора в зависимост от размера на гумата. С това специално пригодено решение е възможно максималнодобро сцепление и прецизно управление на пътя. Много добре балансираното съотношение между ребрата на протектора и каналите на протектора също също така подобрява насочването на водата в каналите на протектора по време на дъжд и подпомага устойчивостта на лятната гума към аквапланинг. В допълнение, раменете на профилите отвеждат водата до външната страна на гумата, за да постигнат още по-добро сцепление на мокри пътища. За подобряване поведението на гумата на суха писта разработчиците на гуми са взаимствали опит от разработката на спортните гуми. Получената асиметрична геометрия на профилите със заоблени ъгли стабилизира индивидуалните елементи на протектора при завиване и осигурява по-прецизно управление и по-високо сцепление на гумата с пътната настилка.

Континентал стартира серийноното производство на първите гуми за подмяна още от есента на 2018г. До март следващата година ще бъдат на разположение 112 размера летни автомобилни гума за джанти с диаметър между 13 и 22 инча; Лятната гума EcoContact 6 ще се произвежда в ширини между 145 и 315 милиметра, и в серии между 80 и 30 процента, и в скоростни индекси до 300 км / ч което съответства  на скоростен индекс "Y".

 

TEST