Hankook с нова гума Ventus S1 evo 3 K127 във флагманската си гама гуми с висока производителност за автомобили и джипове

Hankook с нова гума Ventus S1 evo 3 K127 във флагманската си гама  гуми с висока производителност за автомобили и джипове

Hankook_Ventus_S1_evo3    Като цялостната нова разработка, новият Hankook Ventus S1 evo 3 K127 е призвана да продължи успеха на гамата ултра-високо производителните гуми Hankook. Тази лятна гума предлага, както своите предшественици, изключително безопасно и спортно-комфортно шофиране в сухи и мокри условия. Най-новият член на успешната гама летни автомобилни гуми Hankook Ventus, която отбеляза появата си на световния си пазар през 1994 г. с оригиналното имен  "Ventus", също поставя нови приоритети, включително в областта на опазването на околната среда и природните ресурсите.

Важен момент за компанията през 2005 г. е въвеждането на първия висококачествен UHP профил на Hankook "Ventus S1 evo", който привлече вниманието на специалистите и потребителите, със своите непрекъснати високи резултати от тестовете на гуми за спортни автомобили в международната специализирана търговска преса. Нейния предшественик, лятната гума Ventus S1 evo 2, се беше  превърнала в най-успешната гума в историята на компанията - също така беше включена и като оригинално първоначално вграждане в автомобилите на водещите немски производители на Audi, BMW, Mercedes-Benz и Porsche. Базирана на доказалата се DTM технология, тя впечатлява, наред с другите си качества и с висока прецизност на управлението и много добро поведение при шофиране.

С новата си флагманска гума производителите продължават да следват избрания от тях път от последните години, и за първи път въвеждат едно богатство от нови технологии в серийното производство. От Hankook са убедени, че новият модел лятна гума Ventus S1 evo 3 ще бъде много успешен още от самото си пускане на пазара през пролетта на 2019 г.

Благодарение на непрекъснатите фундаментални изследвания, във Ventus S1 evo 3 са вложени изключително нови съвременни, новаторски материали. Експертите по смесването на каучуците на Hankook осигуряват,  каучукова смес която оптимизира работата на новата лятна гума Ventus S1 evo 3 на мокри и сухи пътища, включително чрез използването на висококачествени естествени смоли в състава на протектора. Така се увеличава не само нивото на сцепление в пика на изходната мощност, но самата гумата има необходимото високо ниво на сцепление в един много по-широк температурен диапазон.. В състава на протектора се използва протекторна смес с висока степен на сцепление с обогатено съдържание на силика, получена чрез специална технология за смесване осигуряваща значително по-добро разпределение на полимерите и пълнителите в каучуковата смес. Резултатът е значително подобрение на ефективността на спиране на мокър път. Новаторска каучукова смес използвана в страничната стена на гумата също допринася за намаляването на спирачния път на мокро, което от своя страна позволява съпротивлението при търкаляне на Ventus S1 evo 3 да бъде намалено с 2.5 процента което е много добро постижение.

Брекерния слой на гумата изпълнен от арамиден композиционен материал, намалява нежеланото нарастване обиколката на гумата при високи до много високи (300 km / h) скорости в сравнение с конвенционалните найлонови тъкани с до 60%, което дава на Ventus S1 evo 3 значително по-добра стабилност при шофиране и по-дълъг пробег, благодарение на по-малкото поради много по-ниското генериране на топлина.

Ventus-S1-evo3-hiper-slantsИзползването на допълнителен колан също допринася за намаляване на силите при завиване с пет процента. В допълнение, така наречените "хипер-скосявания" на средните ребра на блока на протектора спомагат за увеличаване на силата на завиване чрез увеличаване на ефективната контактна площ под натоварване, например при внезапно необходими маневри за отклоняване. Блоковете от високоя костното и изключително широко външно ребро на асиметричния профил са допълнително подсилени с допълнителни свързващи мостчета за прецизно и стабилно завиване.

Отличителният външен канал на профила в рамките на специалната конструкция на външните блокчета чисто визуално напомня за първоначалния дизайна Hankook Ventus S1 evo от първо поколение с характерната си змиевидна форма. От техническа гледна точка, така нареченият "блокиращ канал" в комбинация с 4-каналния протекторен дизайн води до ефективно изхвърляне на водава и намалява риска от  аквапланинг. Освен това води до значително увеличение на сцеплението с мокри повърхности, без да жертва производителността на сухи пътища.

Модела ще се предлага както в размери за леки автомобили така и във вариант с двуслойна конструкция на каркаса, адаптиран за  SUV автомобили. Тези гуми носят името Ventus S1 evo 3 SUV K127A.


 

 

TEST