NOKIAN Snowproof Performance (Snowproof P) - Зимна гума от висок клас за спортни автомобили

NOKIAN Snowproof Performance  (Snowproof P) - Зимна гума от висок клас за спортни автомобили

През есента 2020 г. пазара за зимни гуми ще разполага с новия модел зимни гуми Nokian WR Snowproof P, създаден от най-северния производител на автомобилни гуми за меките зимни условия на Централна Европа. Nokian WR Snowproof P се предлага в скоростни категории  H (210 km / h), V (240 km / h) и W (270 km / h), а цялостният му набор от размери обхваща 55 продукта от 17 до 21 цола.

Новата зимна гума гума е предназначена да замени модела Nokian WR A4, което допълнително разширява универсалната гама от зимни гуми на Nokian Tyres за леки автомобили и джипове, която включва също Nokian WR D4, Nokian WR Snowproof, както и Nokian WR SUV 3, и Nokian WR SUV 4.

При проектирането на високоефективния Nokian WR Snowproof P, специалистите от Nokian Tyres се фокусираj предимно върху увеличаване на стабилността при управление върху мократа настилка и устойчивост на плъзгане в киша, което е постигнато чрез използването на новата концепция Alpine Performance, която включва подобрена каучукова смес със същото име, и съчетано с оптимизиран дизайн на протектора. Освен това са решени няколко предизвикателни задачи за повишаване на комфорта при возене, подобряване на горивната ефективност и екологичните показатели.

Специалистите от Nokian Tyres отбелязват, че симетричният модел на насочен протектор, представен от новия модел, е доста необичаен за зимна гума UHP. Въпреки това, производителят на гуми казва, че именно това конкретно решение осигурява предвидимото и контролирано поведение при всякакви условия и подобрява общата безопасност на гумата.

Разработването на Snowproof P отнема на създателите си повече от четири години. Прототипите на този модел са подложени на строги сравнителни тестове, включително сняг и лед на изпитвателното съоръжение White Hell – «Бял ад»  на Nokian в Лапландия. В допълнение към царството на леда и снега, характеристиките на новия продукт на мокрия и сух път също са прецизирани на няколко централноевропейски тестови полигони в Германия, Австрия и Испания. Новият модел е разработен с активен принос на  световния шампион  от Формула 1 Mika Häkkinen

TEST