N'blue 4 Season - Екологичната всесезонна гума от Nexen

N'blue 4 Season - Екологичната всесезонна гума от Nexen

Непрекъснатото разрастване на пазара на всесезонни гуми кара всички производители на автомобилни гуми да предлагат на пазара всесезонни гуми които доскоро бяха отричани. Не прави изключение и корейския производител на автомобилни гуми Nexen който пусна на пазара през 2017г сравнително евтин вариант на такива гуми, предназначени за целогодишна експлоатация по Европейските пътища.

Като основните характеристики на Nexen N'Blue 4Season корейския производител посочва  сцеплението на гумите върху сняг и мокър асфалт. Ето защо, всички усилия на инженерите да създадат тези гуми са фокусирани върху тези два аспекта.

Иновативната каучукова смес, специалния 3D дизайн на ламелите, V образния дизайн на протектора и ефективната отводнителна система на гумата , както и широкото контактно петно с пътя правят гумата N'Blue 4Season идеална за целогодишна експлоатация. Оптимизираната твърдост на протекторните блокчета осигурява по-голяма безопасност при всякакви метеорологични условия на пътя, както подобрява комфорта на пътуване. Превъзходните зимни характеристики на гумата се определят от увеличения брой ламели, на многобройните протекторни блокчета на гумата.

Появата на този нов модел високо производителни всесезонни гуми Nexen N'Blue 4Season е предназначена да замени модела всесезонни гуми Nexen N'Priz 4S, който се появи на пазара през 2012 година. Тази нова всесезонна гума N'Blue 4Season се предлага в 38 размера с диаметър на джантата от 13 до 17 инча.

Европейската всесезонна гума

Nexen N'Blue 4Season - всесезонни гуми с посочен дизайн на протектора, създадени специално за Европейския пазар. Характеризират се с надеждни характеристики на сцепление на мокри настилки и сняг. Гумата е предназначена за собствениците на леки автомобили от компактния и среден клас. 

Ключови характеристики на гумите:

Nexen_N_Blue_4_season-Round_V_Type_Groove   Заоблени V образни канали на протектора

 Подобрено изхвърляне на вода, сняг и киша от контактното петно. Подобрява характеристиките на сцепление на    мокри и заснежени пътища

Nexen_N_Blue_4_season-Multi-Season Sipe   Разнообразни ламели на протектора за всички сезони

 Използването на различни типове ламели в различните части на протектора оптимизират сцеплението на гумата при всякакви метеорологични условия

Nexen_N_Blue_4_season-3D_Sipe   3D ламели

 Триизмерни ламели, подобряват заключването на ламелите и поддържане твърдостта на блокчетата при сухи пътни условия

Nexen_N_Blue_4_season-Uniform_grip_shape   Симетрична форма на протектора

 Симетричната уеднаквена форма на протекторните блокчета  осигурява оптимално сцепление на гумата при всякакви условия на пътя

Ключови ползи:

Отлични характеристики на сцепление на сухи настилки

Отлични характеристики на сцепление на мокри настилки

Отлични характеристики на сцепление на сняг.

Ключови показатели за ефективността на гумата:

Nexen_N_Blue_4_season-Ключови показатели за ефективността    Сцепление на суха настилка

    Сцепление на мокра настилка

    Разход на гориво

    Комфорт/Шум

    Износване

     Сцепление на сняг

 

TEST