Най-добрите автомобилни гуми за 2019г

Най-добрите автомобилни гуми за 2019г

При избора на нов комплект автомобилни гуми, много от собствениците на автомобили като определящ фактор при покупката, често използват резултатите от сравнителните тестове на автомобилните гуми. Всяка година много независими организации и специализирани автомобилни издания провеждат тестове на автомобилни гуми които помагат на потребителите да намерят най-безопасните модели на пазара. Затова в тази статия ще се опитаме да анализираме резулатите от публикуваните през годината тестове за да определим кои са най-добрите за всяка година.

В тази статия са събрани резултатите от 70 теста и на тяхна база са определени най-добрите гуми за 2019 г. сред специализираните зимни и летни, както и за всесезонните модели

Не може да има никакво съмнение: най-добрите летни гуми на 2019 г. са Continental PremiumContact 6. Те са спечелили шест ясни победи в различни тестов в четири различни размера, които са поставени в началото със сребърни и бронзови медали. Германският Auto Bild е може би единственото списание, което остави модела без награди тази година, но дори и в този тест моделът успя да заеме петото място и да получи оценки „Примерна” и „Екомайстор”.

Continental-Premium-Contact-6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Много е трудно да се определи кои летни гуми могат да бъдат поставени на втора и трета позиция по качества, тъй като разликата между пет гуми, дишащи в гърба на победителя, е изключително размита поради почти равностойното им представяне.

Пет модела на второ място

И така, миналогодишният лидер в тестовете за летни гуми, Michelin Pilot Sport 4, тази година беше по-малко интересен за тестовите организации и участва само в два теста. В един от тях моделът спечели блестяща победа, а във втория зае едва четвърто място, което германските тестери коментираха със строгата присъда „Задоволително“.

TEST