MICHELIN CrossClimate 2 - нова всесезонна гума за 2020г

MICHELIN CrossClimate 2 - нова всесезонна гума за 2020г

На 22 юли Michelin Северна Америка проведе виртуално представяне на Michelin CrossClimate 2 в своята дилърска мрежа, преди официалното пускане на новите всесезонни гуми на пазара от 3 август. Както твърдят производителите тази гума "това е най-универсалната и съвършенна гума създавана досега от Michelin за последните 20 години”. 

Благодарение на използването на най-новите научни постижения и технологични новости и на извършването на над 630 000 мили тестове, CrossClimate 2 „предефинира понятието всесезонна гума“, заявява в своето встъпително слово Алексис Гарчин, председател и президент на Michelin North America, Inc.

Широката гама от размери в които ще се произвежда този нов модел всесезонна гума на Мишелин, дава възможност тези гуми да се монтират както на леки автомобили така и на SUV и 4х4 автомобили.

Всесезонната гума Michelin CrossClimate 2 е предназначена да замени предходния модел всесезонни гуми Michelin CrossClimate която е  на пазара от 2015г., като последната още от момента на своето появяване се позиционира на пазара като лятна гума но одобрена за използване в тежки зимни условия, което реално я превръща във всесезонна гума.

Гумата Michelin CrossClimate 2 , която е всесезонна гума от второ поколение се характеризира с подобрено сцепление през всички сезони, повишена износоустойчивост и удължен срок на експлоатация и значително подобрено ниво на безопасност. Със своята способност за шофиране в дъжд, сухи и снежни условия и „сцеплени до последнния сантиметър при спиране“, Michelin CrossClimate 2 повдига летвата в безопасността на превозните средства, съкращавайки спирачните разстояния и повишавайки нивата на доверие на водачите.

Michelin-CrossClimate-2-vs-CrossClimate+За отбелязване е, че тестовете на Michelin CrossClimate 2, проведени от една от независимите тестови организации, потвърдиха високото им сцепление върху сняг и в износено състояние. Резултатът на гумите Michelin превъзхожда усреднените резултати от четири конкурентни модела от водещи производители с 31%.

В допълнение, новата „всесезонна“ френска марка превъзхожда своите конкуренти:

1.на суха настилка, където спирачният път на Michelin CrossClimate 2 е с 4,8 m по-къс от средния спирачен път на конкурентните модели;

2.на мокра повърхност, където дори в износено състояние те спират в момента, в който автомобилите с други гуми все още продължават да се движат със скорост 38 км/ч;

3.по отношение на издръжливостта, Michelin CrossClimate 2 осигурява до една година допълнителен живот на гумите в сравнение със същите четири конкурентни гуми.

​Протекторния дизайн на Michelin CrossClimate 2 е запазил насочения и симетричен вид на своя предшественик. V-образната му форма улеснява бързото оттичане на вода и разтопен сняг от контактното петно и повишава устойчивостта на гумите към аквапланинг, като по този начин гарантира добра стабилност на автомобила върху мокри повърхности.

Формата на ламелите в протекторните блокове е претърпяла промени: те са станали по-къдрави, което ги прави по-скоро да приличат на ламелите на специализираните зимни гуми. По този начин разработчиците са намерили начин да увеличат ефекта на срязващите ръбове и сцеплението на Michelin CrossClimate 2 при лек сняг.

Термоадаптивната смес на протектора поддържа оптимално сцепление при всякакви метеорологични условия. Каучуковата смес също допринася за намаляване на съпротивлението при търкаляне, което е определящ фактор за енергийната ефективност на автомобила и повишава устойчивостта на Michelin CrossClimate 2 срещу износване, като по този начин увеличава издръжливостта (тези гуми имат гаранция от около 96 000 км).

При старта на фаза 1 в средата на 2020г., Michelin CrossClimate 2 ще се предлага в 25 размера. Представянето на Фаза 2 през 2021 ще осигури предлагането на 80% от всички размери за леки автомобили, SUV и 4x4 автомобили на пазара.

 

TEST