Goodyear Ultragrip 9+ - нова зимна гума за сезон 2019/2020

Goodyear Ultragrip 9+ - нова зимна гума за сезон 2019/2020

Goodyear UltraGrip 9+  – зимна гума без шипове предназначена за европейските пътища, повишаваща безопасността при пътуване при зимни условия. Тези гуми се характеризират с е ефективно спиране на заснежени пътни настилки, висока устойчивост на аквапланинг, и също така с добра маневреност на сух асфалт. Нова зимна гума за 2019 година.

Зимните гуми Goodyear UltraGrip 9+,  са предназначени за компактни автомобили и притежават подобрени характеристики на сряг в сравнение с предходния модел UltraGrip 9. При това дизайна на протектора е останал същия, както и на базовия модел, а измененията се отнасят до каучуковата смес на протектора.

С внедряването на технологията Winter Grip разработчиците на зимната гума Goodyear UltraGrip 9+ успяват да получат нова каучукова смес, която подобрява еластичността на гумата при ниски температури и осигурява по-надеждно сцепление на сняг и лед.

Използването на технологията Mileage Plus от друга страна определя намаляването на пукнатини и разслоявания на каучуковите частици, предизвикано от тежките пътни условия през зимата. Това като цяло позволява да се увеличи продъжителността на експлоатация на зимната гума Goodyear UltraGrip 9+.

Goodyear-ultragrip-9+-Контактна площ в завойИзключително сложната шарка на протектора на UltraGrip 9+ представлява комбинация от ламелни блокове и хидродинамични канали , които стриктно изпълняват възложените им функции.

 

 

Goodyear-ultragrip-9+-Footprint-ускоряванеТрите разновидности на използваните ламели – зигзагообразни, прави и самоблокиращи се (3D) – подобряват характеристиките на гумата върху зимни покрития, като в същото време каналите намаляват риска от аквапланинг и подобряват сцеплението на топящ се сняг.

 

Goodyear-ultragrip-9+-Footprint-breakingПроменливата геометрия на протекторните блокчета на зимната гума Goodyear UltraGrip 9+ засилва зацепващия ефект и сцепление на зимни пътища.

Гумите Goodyear UltraGrip 9+ имат индикатор за износване. Той е предназначен да уведоми собственика на автомобила за намаляване на дълбочината на протектора, разрешената от закона 4 мм минимална дълбочина.

TEST