Дебица с нова лятна гума за сезон 2020 Presto HP2

Дебица с нова лятна гума за сезон 2020 Presto HP2

Полската Debica, която е част от американския концерн Goodyear Tire & Rubber от 1995 г., не изостава от компанията-майка като подготвя за предстоящия летен сезон пускането на редица нови продукти, един от които е новата високопроизводителна лятна гума Debica Presto HP2 за автомобилите среден клас средни автомобили.

Debica Presto HP2 - високопроизводителни летни гуми с асиметричен дизайн, които са предназначени за леки автомобили среден клас. Тези гуми са проектирани да повишат комфорта при возене и да осигурят безопасно шофиране по сухи и мокри пътни настилки. Гумата е нов модел за 2020 г.

Presto-HP-and-Presto-HP-2.jpgЛетните гуми Debica Presto HP2 заменят първото поколение на модела Presto HP, които се произвеждат от 2016 г. Разработчиците са се постарали при проектирането на гумата, за да подобрят производителността на Presto HP2, за целта е оптимизиран протекторния дизайн на гумата, като той е променен от симетричен дизайн с посока към асиметричен протекторен дизайн. В допълнение, съставът на каучуковата смес е подобрен, което води до увеличаване сцеплението на гумите и намаляване на съпротивлението при търкаляне.

Тази нова лятна гума на Дебица за предстоящия летен сезон 2020 получава изцяло преработен модел на протектора, който поради асиметрията си осигурява подобрени характеристики не само на сухи, но и на мокри пътни настилки. Освен това тази оптимизация води и до повишен акустичен комфорт и по-ниско съпротивление при търкаляне, което трябва води и до повишаване на горивната ефективност Debica Presto HP2.

Обновяването на дизайна осигурява и по-равномерно разпределение на контактното налягане и увеличен пробег на новия модел Debica което прави гумата изключително подходяща за  работа при летните условия.

От основните предимства на новата лятна гума производителят отличава на първо място отличната работа на мокри повърхности. Увеличеният брой надлъжни канали и режещи ръбове улеснява оттичането на вода и подобрява сцеплението с мокри настилки, осигурявайки по-добро управление и висока спирачна ефективност при дъжд.
Подобреният дизайн на протектора и конструкцията на гумите позволяват по-добро разпределение на налягането в контактното петно, което в комбинация с повишена якост и по-ниско съпротивление при търкаляне намалява експлоатационните разходи.
Оптимизиран профил на каналите спомага за намаляване на шума на пътя, превръщайки шофирането с Debica Presto HP2 в тихо и удобно пътуване.

В началния етап на производството новия модел лятна гума ще се предлага в 16 размера със скоростен индекс H (до 210 км / ч), предназначени за джанти с диаметър 15-16 инча. В съответствие с европейската система за маркиране, гумите Debica Presto HP 2 принадлежат към класове „B“ и „C“ (в зависимост от размера) за сцепление върху мокра настилка и към класове „B“, „C“, „E“ за енергийна ефективност.

TEST