Continental в подготовка за представянето на новата лятна гума SportContact 7

Continental в подготовка за представянето на новата лятна гума SportContact 7

Както много често се случва при пускането на нови модели автомобилни гуми производителите пазят в секретност подробности за характеристиката на тези нови продукти но в съвременния бум на информационното общество това става много трудно. Въпреки че представянето на Continental SportContact 7 трябва да се състои едва през есента на 2021г, първите подробности за новата лятна гума на германския концерн вече се появиха в мрежата. Подробности и изображения се появиха на сайта на украинска търговска фирма.

Първата информация за пускането на Continental SportContact 7 се появи в началото на 2021 година. Моделът се позиционира като наследник на SportContact 6, чийто гама гама предполага използването му както в мощни леки спортни автомобили, така и в градски SUV. Тук е мястото да отбележим, че при независими сравнителни тестове на летни гуми през сезоните 2019-2021. гумите SportContact 6 бяха водещи по брой най-високи класирания в тестовете, оставяйки гумите Michelin, Goodyear и др. назад.

Continental SportContact 7 – са асиметрични летни гуми със спортен характер, характеризиращи се с отлично сцепление във всички посоки на мокри и сухи пътни настилки, прецизност и бързина на реакцията на волана в завоите, отлична стабилност при високи скорости (до 350 км / ч), както както и намалено съпротивление при търкаляне и устойчивост на износване. 

Тази нова очаквана лятна гума ще бъде продължение на световноизвестната гама от високоскоростни модели. Новите гуми от 7 ма серия гарантират на автомобила перфектна стабилност и управляемост на пистата, бързо ускорение и висококачествено спиране както на сухи, така и на мокри настилки.

Производителят отбелязва, че гумите Continental SportContact 7 ще осигуряват оптимални характеристики:

  • безупречна динамика;
  • намалено съпротивление при търкаляне (в сравнение с предходните модели);
  • ефективност и екологосъобразност;
  • отлична маневреност, бърза и лесна реакция на командите за управление;
  • надлъжна и напречна стабилност.
  • Благодарение на своя изтънчен дизайн и подобрена конструкция на каркаса, гумите SportContact 7 са с по-ниско тегло. Това осигурява благоприятво влияние на разхода на гориво, необходимо да движение на автомобила. Заедно с икономическата полза за собственика на автомобила, това позволява да се намалят количествата вредни емисии в атмосферата (колкото по-малко гориво се използва, толкова по-малко вредни емисии от горенето на горивото попадат във въздуха).

До голяма степен отличното представяне на модела се дължи на конструктивните характеристики на неговия проектор. Надлъжните стабилизиращи ребра на протектора осигуряват на превозното средство стабилност при движение по прави отсечки. Множеството напречни канали и раменни жлебове предотвратяват приплъзването и хлъзгането на гумата при завои и маневриране.

Гумата Continental SportContact 7 ще може да се похвали с висока устойчивост на топлинни и екстремни натоварвания.  Каучуковата смес на гумата съдържа цяла гама от съвременни топлоустойчиви добавки и допълнителни компоненти за повишаване на якостта.

TEST