Continental с двойна победа в наградите за автомобилни гуми на списание Auto Express - 2017г

 Continental с двойна победа в наградите за автомобилни гуми на списание Auto Express - 2017г

Континентал спечели първите места в тестовете за гуми на списание Auto Express 2017 за летните и зимните си гуми. Continental ContiPremiumContact 5 и WinterContact TS 860 категорично заемат първите места.

Говорейки за гумите, Auto Express заяви: "PremiumContact 5 продължава да е водеща гума в областта на летните гуми, постигайки висококачествени резултати в множество тестове. С точното си управление на сухи и мокри настилки, PremiumContact 5 продължава да бъде трудно достижима."

С падането на температурите и настъпването на зимата, Auto Express разпозна WinterContact TS 860 като водеща зимна гума в своята област. Доказвайки себе си като отлична зимна гума, WinterContact TS 860 продължава да бъде най-добрата на пазара на зимни гуми, като добави и победата си теста за зимни гуми на Auto Express 2017. Тези победи на зимната гума стават  възможни чрез комбиниране на новата каучукова смес с използването на  новоразработен протекторен дизайн. Каучуковата смес “Cool Chili” има високо съдържание на силициев двуокис, което намалява спирачния път на гумата на мокри настилки, благодарение на специалните си характеристики на мокро. Също така нови са използваните специални високоефективни смоли, които поддържат гъвкавостта на каучуковата смес дори при ниски зимни температури, което води до по-кратки спирачни дистанции в зимните условия.

Auto Express продължава коментара си за  WinterContact TS 860: "зимната гума на Continental, TS 860, е номер едно в сегмента си. С уверено шофиране в серпентини и завои, и отлично спиране, Continental продължава да доставя зимни гуми с висока производителност. За зимните условия това е гумата - не са много конкурентите които наистина могат да се състезават с нея."

Скот Бенбоу, продуктов маркетинг директор, заявява: "Тези последни победи са отлично потвърждение за постоянната амбиция на Continental за подобряване безопасността на водачите, като част от нашата инициатиа VisionZero. Радваме се, че както летните, така и зимните ни гуми се представят толкова добре през годината”. 

 

TEST