Нова високоскоростна зимна гума Michelin Pilot Alpin 5

Нова високоскоростна зимна гума Michelin  Pilot Alpin 5

Michelin Pilot Alpin 5 - зимни спортни гуми, предназначени за мощни возила и предназначени за интензивна употреба през най-студените месеци на годината. Те се характеризират с контрол на стабилността на сняг, отлична маневреност при сухи условия, ефективността на спиране на мокра настилка, както и комфорт при пътуване и оптимален разход на гориво. Нова гума за сезона "Зима 2017/18", първата информация за нея се появи през месец септември.

Pilot-Alpin-PA4-and-new-Pilot-Alpin-PA5     Зимната гума без шипове Michelin Pilot Alpin PA5 (Michelin Pilot Alpin 5) е поредната гума в артикулната гама на Pilot Alpin и е предназначена да замени модела Pilot Alpin PA4, който е в експлоатация от 2011г. Асиметричния дизаин на протектора на предходния модел отстъпва място на симетричния дизайн с посока на въртене  "класика на жанра" за зимни гуми. Това позволява да се подобрят характеристиките на сцепление на новия модел от пето поколение при мокри и снежни условия.

 

 

Protektoren disain na Michelin Pilot Alpin PA5    Новия протекторен дизайн на Michelin Pilot Alpin 5 помага уверено да се преодоляват участъците от пътя покрити със сняг, като в тази своя дейност той е подпомаган от негативния профил на гумата, който има много на брой  широки отводнителни канали.

     Протекторните блокчета на новата зимна гума Pilot Alpin 5 разполагат с множество ламели от нов тип. Тяхната уникална форма помага за намаляване деформацията на протекторните блокчета при движение с висока скорост, което от своя страна подобрява управляемостта на превозното средство зимни условия.

    Каучуковата смес на протектора на зимната гума  Michelin Pilot Alpin 5 е специално пригодена за експлоатация при зимни условия. Участващите в него полимери, калциев двуокис /силика/ подобряват ефективността и управляемостта на гумата на мокър асфалт и разтопен сняг и освен това гарантират сцеплението на тази алпийска гума с пътната настилка при ниски температури.

През зимния сезон 2017/2018 този модел зимна гума на Мишелин ще се произвежда в следните размери:
275/35 R19 100V
245/40 R19 98V


TEST