Uniroyal RainSport 5 - нова лятна гума за сезон 2020 вече на пазара

Uniroyal RainSport 5 - нова лятна гума за сезон 2020 вече на пазара

Uniroyal RainSport 5 - представени през 2019 г. и появяващи се на пазара в началото на 2020г, са летни асиметрични гуми от много висок клас , които поради високата си устойчивост на аквапланинг и надеждно сцепление върху мокри повърхности, са наречени RainSport. Те са позиционирани като надеждно спортно решение за различни класове автомобили и SUV.

 

Летните гуми Uniroyal RainSport 5 заменят модела Uniroyal RainSport 3 който е в производство от 2013 г., и който до известна степен служи като технологична база за новия модел. Въвеждането на допълнителни иновации от разработчиците повишава стабилността на гумите от новото поколение, подобрява устойчивостта на аквапланинг и чувствителността им към управление, както и повишава устойчивостта им на износване.

 

От гумите Rain Sport 3 до новите гуми Rain Sport 5 технологията  тигрова кожа под името Shark Skin е усъвъшествана. Отдалеч акулите изглеждат гладки, почти хлъзгави, но отблизо ще откриете люспи, които приличат на заключващи се миниатюрни зъби. Тези зъби – или дермални люспи, както са известни – не просто защитават акулата, но щръкват като козина и притискат водата към тялото й по-ефективно и с по-малко съпротивление. Така че те дебнат плячката си. По-бързо. По-тихо. С по-малко съпротивление.

Без технологията Shark Skin водата преминава със завихряне през равните повърхности с които контактува. Водното завихряне е основна причина за високото съпротивление на водния поток.

Благодарение на технологията Skin Shark водата преминава през каналите на протектора на гумата /при които е използвана тази технология/ изключително бързо почти без никакво съпротивление.

Люспите от акула са послужиха като вдъхновение за дизайнерите на Uniroyal. Използвайки биониката, те успяват да създадат ефекта на кожата от акули в протекторния дизайн на гумата (в долната част на основните канали за евакуация на водата), сега в новите гуми RainSport 5.
Техният дизайн на протектора с оптимизирано разположение на основните канали намалява водните турбуленции и улеснява бързото оттичане на вода от контактната зона, като по този начин увеличава устойчивостта на гумите Uniroyal Rain Sport 5 срещу аквапланинг и тяхната стабилност на мокри пътни настилки.

 Широките диагонални канали на централната секция на гумата и иновативните ламели Aqua-Twist ускоряват евакуацията на водата от контактния пластир, като по този начин увеличават сцеплението върху мокър и хлъзгав асфалт.

По-усъвършестваната технология на кожата на акула и широките канали в блока разпръскват водата от протектора, като ефективно намаляват риска от аквапланинг. Нещо повече, иновативният Aqua-Twist Sipes канализира водата от гумата, което води до увеличаване на сцеплението по мокри и хлъзгави пътища.

 

За спортните реакции при управлението на автомобила на суха настилка, се грижат по-твърдата основа на гумата, широките централни ребра и усиленото външно рамо на гумата. Чрез по-твърдата основа, специално проектираните широки централни ребра и подсиленото външно рамо, тази гума наистина осигурява стабилност в завоите, страхотна реакция на управление и контрол за максимално удоволствие от шофирането - независимо дали на дъжд или на суха настилка.

 

 

Оптимизираният профил с твърди раменни блокове и подобрената каучукова смес на протектора Uniroyal RainSport 5 са проектирани да гарантират равномерно износване, което спомага за удължаване на живота на гумите.

Новоразработената протекторна смес гарантира ниско износване, а по-твърдите рамена гарантират равномерен контакт на гумата с пътната настилка. Оптимизираният дизайн на протектора осигурява равномерно разпределение на налягането върху контактната повърхност, което води до по-голям пробег и изключителни шумови показатели.

 

Гумите ще се произвеждат в следните размери

Ширина на гумата в мм: 185- 295
Напречно сечение на гумата: Серия 30 - 55
Размер на джантата в инчове: 15 - 21
Символ за скорост: H / V / W / Y