Barum Polaris 5 новите зимни гуми от Барум - бюджетната марка на Continental AG

Barum Polaris 5 новите зимни гуми от Барум -  бюджетната марка на Continental AG

Чешкия производител Barum, който е част от бюджетните марки на концерна Continental, е подготвил за предстоящия зимен сезон 2018/2019 новата зимна гума без шипове в икономичния клас Barum Polaris 5.

Barum Polaris 5 – бюджетни зимни гуми за леки и SUV автомобили, се отличават с подобрени характеристики на сцепление върху зимни пътни настилки, а също така на мокри и сухи настилки. 

Sravnenie_Barum_Polaris3_Polaris5Новата зимна гума е наследница на модела Barum Polaris 3, която е на пазара от 2011г. Новата зимна гума Barum Polaris 5 е предназначена за собствениците на леки автомобили и SUV автомобили като Volkswagen Tiguan, Kia Sportage, Volvo XC60, Hyundai Tucson и Nissan Qashqai.

Моделът Barum Polaris 5 също и както предходния модел има симетричен протекторен дизайн, който е традиционен за зимните автомобилни гуми. Блокчетата в централната част същевременно разполагат с гъста мрежа от кръстосани ламели за подобрено сцепление при тръгване и спиране. Благодарение на специфичната форма на надлъжните канали и наклонените към центъра наклонение периферни канали, гумата има самоочисващи възжоности от киша и сняг, които влияе положително на устойчивостта на гумата и ефективноста и при спиране на мокри настилки. Формата на периферните канали осигуряват бързия захват и задържане на снега което увеличава сцеплението на гумата при зимни условия.

zimni_gumi_barum-polaris5-key_feature1. Широки надлъжни канали подобряващи устойчивостта на автомобилната гума на аква и киша планинг

2.Странични канали подобряващи самоочисването на гумата от вода и кишав сняг

3.Широки блокчета в раменната част на гумата, подобряващи устойчивостта и маневреностт на гумата в завои при движение с висока скорост, а също така намаляват шума и вибрациите при шофиране

4.Своени блокчета с ламели, подобряващи поддържането на курсова стабилност на зимната автомобилна гума

5.Разнопосочни ламели, подобряващи устойчивостта на гумата върху лед и сняг. Подобрено сцепление при тръгване и спиране в зимни условия.

Липсата на шипове по-никакъв начин не пречи на зимната гума Barum Polaris 5  да осигурява отлично сцепление със снежното покритие включително и утъпкан сняг, защото всички протекторни блокчета разполагат с триизмерни ламели насочени в различни посоки които увеличават зацепващия ефект и сцепление по време на ускоряване и спиране.

В същото време различната дълбочина на ламелите осигурява оптимизирано разпределение на твърдостта на протектора, чрез което се постига намаляване на износването му. Равномерното разпределение на твърдостта на блоковите елементи в протектора гарантират на зимната гума Polaris 5 изключително намалено износване и оттам и по-дълъг пробег на гумата. Широките раменни блокчета на гумата осигуряват добра устойчивост на гумата на мокър път и в завои при висока скорост.

Ниското съпротивление на търкаляне на Барум Polaris 5, оптимизира разхода на гориво на автомобила и намалява вредните въздействия на околната среда. Това ниско съпротивление на търкаляне се осигурява от каучуковата смес от най-ново поколение обогатена с високо съдържание на силика. Чрез намаляването на съпротивлението на търкаляне, тази нова каучукова смес, осигурява допълнително сцепление на мокра настилка, на новата зимна автомобилна гума Barum Polaris 5.

Новата зимна гума Barum Polaris 5 ще се произвежда в повече от 70 размера като се започне от 145/70 R13 71T и се стигне до 255/55 R18 109V XL.

 

 

 

TEST