Michelin-атаката на клонираните гуми - All Season SUV

Michelin-атаката на клонираните гуми - All Season SUV

Michelin продължава практиката да пуска едни и същи нови модели гуми във няколко свои собствени подмарки. Тази тактика, използвана най-често от китайските производители, наречена „атаката на клонираните гуми на Мишлен“, продължава и през 2020г със стартирането на всесезонният модел All Season SUV, който потенциално може да се появи по рафтовете на различни страни под името на осем различни марки

Можем да отбележим, че този модел All Season SUV е само условно наречен нов, тъй като той е адаптация на всесезонната гума за леки автомобили All Season пуснат на пазара през 2019г.

Въоръжени с данни от пазара на гуми за SUV автомобили, който бележи нарастващо търсене, Michelin Group стартират производството на All Season SUV. Евтините всесезонни гуми, „проектирани и произведени в Европа“, ще привлекат вниманието на много потребители, което всъщност е идеята на проекта.

Европейският пазар на бюджетни всесезонни гуми ежегодно показва постоянно увеличаване, като този вид гуми малко по малко отнемат от продажбите на първокласните всесезонните гуми  и тези от средния сегмент. Само в периода от 2014 до 2018 г. продажбите на бюджетни всесезонни гуми се е увеличила с 22 милиона гуми и, вероятно тази възходяща тенденция няма да се промени много, разбира се, със значителна корекция от последствията от коронавирус и наложената карантина. Не само азиатските производители, но и европейските се опитват да отхапят от този пазар, и Michelin не правят изключение, още повече, че разполага с цяло съзвездие от осем марки подбрандове на Michelin, под които се произвеждат бюджетните гуми: Taurus, Orium, Tigar, Strial, Riken, Kormoran, Sebring и Idilis.

Всесезонни гуми All Season SUV

Всесезонните гуми Taurus All Season SUV, Orium All Season SUV, Tigar All Season SUV, Strial All Season SUV, Riken All Season SUV, Kormoran All Season SUV, Sebring All Season SUV и Idilis All Season SUV имат насочен протекторен дизайн „рибена-кост“, който според производителя осигурява балансирани характеристики при всякакви метеорологични условия, включително при сняг. Оптималното спиране на мокри и сухи пътища е гарантирано от каучукова смес обогатена със високо съдържание на силициев диоксид.

Важно е да се отбележи, че на външен вид All Season SUV моделът много наподобява всесезонните гуми за леки автомобили All Season, но в същото време този модел е адаптиран към характеристиките на тежките SUV автомобили с висок просвет. Основните разлики в протектора са: увеличената дълбочина на отводнителните канали, която е направена за повишаване на стабилността на мокра повърхност и отсъствието на ламели в централната част на протектора което очевидно, показва, че е целесъобразно използването на тези всесезонни SUV гуми в страни с мека зима. Тези гуми обаче имат както маркировката M + S, така и иконата 3PMSF – т.е предназначени са за тежки зимни условия.

Всесезонните гуми All Season SUV ще се произвеждат в 19 размера с ширина на протекторо от 205 до 255 мм, за джанти 15” до 19” и скоростни индекси T , H , V и W.