Bridgestone Potenza Sport - нова спортна лятна гума от 2021г за леки автомобили. SUV и 4x4 автомобили

Bridgestone Potenza Sport - нова спортна лятна гума от 2021г за леки автомобили. SUV и 4x4 автомобили

Bridgestone Potenza Sport

Новя лятна гума Bridgestone Potenza Sport ще бъде на разположение за закупуване през първата половина на 2021 г. Тази нова лятна гума ще се предлага в повече от 65 размера от 17" до 22", покривайки 81% от размерите на гумите за спортните автомобили и седани, SUV и 4x4 автомобили.

Появяваща се на пазара от януари 2021 г., следващото поколение свръхвисокопроизводителни летни гуми предлага на водачите най-добри показатели на сухо, съпровождани от премиум характеристики на мокри настилки, доказано от TÜV SÜD 1/ 2/ 3/ 4/
Разработените по поръчка летни гуми Potenza Sport вече са избрани за оригинално оборудване от водещи производители на автомобили, включително Maserati, Lamborghini и BMW.

Производителите от Bridgestone твърдят,  че лятната гума Potenza Sport осигурява превъзходно сцепление и отзивчиво управление при високи скорости в сухи и мокри условия.

Лятната гума Bridgestone Potenza Sport осигурява подобрена устойчивост в завои и 6% по-добро спиране на сухи настилки в сравнение с предишните поколения летни гуми Potenza. Новите летни гуми  Potenza Sport са с подобрено ускорение и управление на мокра повърхност, които постоянно постигат по-бързо време на обиколка от конкурентите на мокра писта, според компанията.

Овладейте пътуването си, събудете сетивата си. Bridgestone Potenza Sport е високопроизводителна лятна гума, която ви позволява да увеличите максимално пълния потенциал на вашия автомобил и да продължите пътуването си с пълен контрол.

Най-добра стабилност при завиване и права линия 1) 2)
Най-добро спиране на сухи пътища 1) 3)
Изключително представяне на мокри пътища 4)

Ключови характеристики и предимства на Bridgestone Potenza Sport включват:

Bridgestone-Potenza-RIB-DISTRIBUTION-SIPES-TREAD-COMPOUND.jpgРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА НАДЛЪЖНИТЕ РЕБРА НА ПРОТЕКТОРА, ЛАМЕЛИТЕ И КАУЧУКОВАТА СМЕС
Изключително сцепление на мокро (ЕС ЕТИКЕТ КЛАС A)

Оптималното разпределение на ребрата и каналите в протекторния дизайн евакуира водата по-бързо и разчита на твърди 3D ламели, за да увеличи силата на сцепление при завиване и спиране. Оптимизираната формула на протекторната каучукова смес допринася за отличното сцепление на мокра повърхност. 

Новото свръхвисоко съдържание на силициев диоксид в протекторната каучукова смес на лятната гума осигурява изключително сцепление и отзивчиво управление при екстремни условия на шофиране.
Геометрия на шарката на протектора с дълбоки периферни канали ускорява изхвърлянето на вода, а здравите надлъжни ребра и масивни раменни блокове спомагат за максимално увеличаване контакта на гумата с пътя и подобрен контактен профил на гумата с пътната настилка


Bridgestone-Potenza-Sport-Sporty-ProfileСПОРТЕН ПРОФИЛ НА ПРОТЕКТОРА И КАУЧУКОВА СМЕС
ОСИГУРЯВАТ НАЙ-КРАТКО СПИРАЧНО РАЗСТОЯНИЕ НА СУХА НАСТИЛКА
Спортната форма на профила придава стабилност на гумата, а иновативната каучукова смес на протектора увеличава сцеплението на лятната гума, за да осигури изключителни спирачни характеристики.

Прилага се и спортен каркасен пакет, за да се увеличат показателите за стабилност и реакцията на кормилното управление, като същевременно се оптимизира съпротивлението при търкаляне.

Нова 3D ламелна технология за подобряване на твърдостта на протекторните блокове и осигуряване на оптимизиран баланс на сцепление и износване.

За да постигне най-модерното представяне на Potenza Sport, Bridgestone прилага различни нови, иновативни технологии в шарката на протектора, състава и конструкцията.

 

Дизайнът на протектора на гумата прилага няколко нови авангардни технологии, включително иновативни 3D ламели за увеличаване на твърдостта на срязване на водния филм на мокри и сухи настилки, което осигурява на гумата предимства при спиране и устойчивост на износване; каучуковата смес, благодарение на оптимизирана формула, комбинирана с иновативна технология на смесване, подобрява характеристиките на умата на мокри и сухи настилки. Bridgestone използва и нова хибридна армировка на каркаса, за да увеличи максимално стабилността на гумата при висока скорост. Прилага се и спортен каркасен пакет, за да се увеличат показателите за стабилност и реакцията на кормилното управление, като същевременно се оптимизира съпротивлението при търкаляне.

Тази нова лятна гума на Бриджстон е избрана за първоначално вграждане от  някои от най-престижните марки автомобили в света

Разработените по поръчка гуми Potenza Sport вече са избрани за оригинално оборудване от някои от най-престижните автомобилни марки в света, включително Maserati за своя суперавтомобил MC20, Lamborghini за Huracán STO, BMW за серия 8 и много други, които предстоят.

Разработена и произведена в Европа, Potenza Sport ще се предлага в Европа след януари 2021 г. Гумата ще се предлага в 96 размера от 17 "до 22", за да покрие широка гама от леки автомобили и джипове съществуващи на автомобилния пазар, вариращи от премиум седани и джипове до луксозни и престижни автомобили. .

1) Тестове, проведени от TÜV SÜD по искане на Bridgestone през юли-септември 2020 г. в съоръженията Bridgestone EUPG (Италия) за сухи и мокри тестове с Audi S4 3.0 TFSI, върху размер на гумите 245/40 R18 Potenza Sport в сравнение с представянията на основните конкуренти в същия сегмент: Continental PremiumContact 6, Michelin Pilot Sport 4, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, Pirelli P Zero PZ4. Приложение № [713190691-PS]
2) Поддържайте стабилността на автомобила, когато пътувате както по права линия, така и през крива. Права стабилност, рейтинг: Bridgestone Potenza Sport (9.33), Continental Premium Contact 6 (9.00), Michelin Pilot Sport 4 (8.67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8.67), Pirelli P Zero PZ4 (8.56). Стабилност в ъгъла, рейтинг: Bridgestone Potenza Sport (9.21), Continental Premium Contact 6 (8.13), Michelin Pilot Sport 4 (8.67), Eagle F1 Asymmetric 5 (8.33), Pirelli P Zero PZ4 (8.58).
3) Най-кратък спирачен път на суха повърхност. Спирачен път на сухо (100 км / ч до 0 км / ч), метри: Bridgestone Potenza Sport (33.4), Continental Premium Contact 6 (35.4), Michelin Pilot Sport 4 (34.5), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (35.9), Pirelli P Zero PZ4 (34,8)
4) Присъден етикет на ЕС „A“ за индекс на сцепление на мокра повърхност

 

по материали на Bridgestone