Bridgestone Blizzak LM005 нова зимна гума за сезон 2019/2020

Bridgestone Blizzak LM005 нова зимна гума за сезон 2019/2020

Bridgestone Blizzak LM005

Зимни гуми без шипове разработени в размери както за леки автомобили така и за SUV Автомобили. Гумите са нова разработка и ще се появят на пазара в началото на зимен сезон 2019/2020г. Гумите са предназначени да вдъхнат увереност на шофьорите при шофиране на мокри пътища, сняг и лед, осигурявайки безопасност и контрол над автомобила дори и при сложни пътни условия.

Съдейки по всичко, зимните гуми Bridgestone Blizzak LM005 ще заменят модела Blizzak LM001 Evo. Това заключение идва от факта, че експлоатационните характеристики на Blizzak LM005 - са резултат от последните разработки в областта на  зимните автомобилни гуми шин и синергия между инновационната каучукова смес и дизайнерския протектор и усилва сцеплението с пътната настилка.

Ключови предимства на зимните гуми Bridgestone Blizzak LM005

  • Изключителна производителност на сняг и лед
  • Най-добро сцепление и спиране на мокро в класа си
  • При избрани размери на модела се използва DriveGuard /ROF/

Ключови характеристики на зимните гуми Bridgestone Blizzak LM005

/Bridgestone-Blizzak-LM005/blizzak_lm005_REDUCED-STOPPING-DISTANCE-ON-SNOW-ICE     НАМАЛЕН СПИРАЧЕН ПЪТ НА СНЯГ И ЛЕД - Комбинацията от 2D ламели в централната част на протектора и 3D ламели в раменните блокчета на протектора осигуряват отлични характеристики при спиране което позволява скъсяване на спирачния път на автомобила на заснежени и заледени пътища през зимата. При по-големи размери гумите се използват надлъжни канали, за да се осигури поемането на водата възможно най-бързо.

Маркировката 3PMSF и M + S демонстрира съответствие на Bridgestone Blizzak LM005 с цялото европейско законодателство за зимата.

   Bridgestone-Blizzak-LM005_ENHANCED_SNOW_TRACTIONПротекторен дизайн

Моделът на протектора на Blizzak LM005 много прилича на рисунъка на протектора на Blizzak LM001 Evo и също е проектиран така, че да издържа на всякакви зимни условия.

Увеличаването броя на страничните канали в контактната зона повишава сцеплението на гумите върху сняг и лед и води до оптимизирано разпределение на контактното налягане в раменните блокчета при спиране. В същото време, увеличаването на отрицателния профил в централната част на протектора на Bridgestone Blizzak LM005 води до повишена ефективност на отводняването на водата и задържането на сняг. Въвеждането на зигзагови канали подобри сцеплението между снега захванат в каналите на протектора и снежната покривка на пътя.

 Bridgestone-Blizzak-LM005-BEST_IN_CLASS_WET_GRIP_AND_BRAKING Каучукова смес

Гумите Blizzak LM 005 са произведени от високо технологична каучукова смес Bridgestone Nano Pro с високо съдържание на силика , която е направена за подобряване на производителността при мокри и заснежени пътища. Силициевия диоксид позволява на гумата да остане мека и еластична дори при много ниски температури, което осигурява максимално сцепление през зимата.

Използването на технологията за наноселективно смесване на Bridgestone подобри дисперсията на силициев диоксид и води до по-стабилно поведение на съединението като цяло, в резултат на което гумите Blizzak LM005 работят стабилно при всякакви зимни условия.  Новата технология за смесване на наноселективни съединения позволява по-добра дисперсия на силициев диоксид в Nano Pro-tech ™ съединение, като осигурява най-доброто в класа на мокро спиране и характеристики при завои, тествано от TUV, в допълнение към етикета на ЕС „A“ за  сцепление на мокро.

 

Предпродажбени тестове на Blizzak LM005

▪ Тестово превозно средство - Volkswagen Golf MK7
▪ Размер на гумата - 195/65 R15

Тествани гуми:
▪ Bridgestone Blizzak LM005
Continental WinterContact TS860
Goodyear UltraGrip 9
Pirelli Cinturato Winter
Мишлен Алпин 6

▪ Тестове, извършени от TÜV SÜD по искане на Bridgestone през октомври-ноември 2018 г. в съоръженията ATP Papenburg (Германия) за тестове на мокри и сухи настилки, в TÜV SÜD Product Service (Германия) за шум, комфорт и лабораторни тестове и при ARCTIC FALLS (Швеция) за тестове на сняг и лед.

▪ Гумите на конкурентите са закупени от Европейския пазар от TÜV SÜD.

 Отчет от изпитанията №713139853-03.

Както не е трудно да се предположи, гумите Bridgestone Blizzak LM005 превъзхождат конкурентите във всички тестове, проведени от експертната група. Това са ефективност на спиране при сняг (40-5 км / ч), върху лед (20-5 км / ч), на мокър (80-20 км / ч) и сух път (100-0 км / ч), а също и ускорение на сняг (10-35 км / ч) и странична стабилност при мокри условия.

Bridgestone-Blizak-LM005-dry-breaking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bridgestone-Blizak-LM005-wet-cornering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bridgestone-Blizak-LM005-snow-braking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bridgestone-Blizak-LM005-snow-acceleration

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bridgestone-Blizak-LM005-ice-breaking