BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3

BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3

BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3 – Симетрична автомобилна гума без посока с агресивен протекторен дизайн, предназначена за монтиране на автомобили 4х4 за тежки офф роуд терени. Тази гума на BFGoodrich се характеризира със стабилно управление на асфалтови и макадамови настилки, висока проходимост на кални и пясъчни терени, отлична износоустойчивост, издръжливост и дълъг експлоатационен пробег..

Офф роуд гумата BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3 ще се появи през 2018г, за да смени модела Mud-Terrain T/A KM2. Въпреки че гумите от второто поколение обединява оптимално съотношение цена-качество, експлоатационните свойства на Mud-Terrain T/A KM3 притежават определени експлоатационни предимства.

При създаването на този модел основно внимание е обърнато на повишаване здравината на страничните стени на гумата, при което раменните елементи на протектора на гумата, подобни на тези при модела All-Terrain T/A KO2, излизат значително извън ръба на страничната стена, което позволява използването  на Mud-Terrain T/A KM3 в изключително екстремни офф роуд условия.

В състава на каучуковата смес на Mud-Terrain T/A KM3 също са настъпили значителни промени, благодарение на което значително се е повишила устойчивостта на гумата към износване и удължаване експлоатационния срок на гумата.

На един от междинните етапи при разработката през  2016 год, журналистите от специализираното списание Off-Road, по покана на производителите  провели тест-драйв на “калните гуми”  BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3. При движението на гумата по свежа кал, скалисти склонове и трасета на изпитателния полигон Durhamtown Off-Road Resort, експертната група е отбелязала че поведението на гумата Mud-Terrain T/A KM3 при загуба на сцепление значително се отличава от тази на Mud-Terrain T/A KM2 .

Аки при КМ2 всички сили въздействащи на гумата при своето старание да върнат сцеплението на гумата се получава едно подскачане на гумата, то BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3 се стреми да въстанови контактна с пътната повърхносст плавно с повече въртене и по-малко подскачане. Особено чувствително това се забелязвало при движение по каменисти терени.

При тестовете за движение с понижено налягане при “калните гуми”  BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM 3 изобщо не се е намалило сигурното преминаване на произволни препятсствия, при което нейните агресивни странични стени засилват сцеплението с каманите и осигуряват допълнителна защита необходима при движението в местности без път.