Блог

ADAC тест зимни гуми 185/65R15 - зимен сезон 2019/2020г

ADAC тест зимни гуми 185/65R15 - зимен сезон 2019/2020г Както всяка година в началото на зимния сезон излязоха резултатите от тестовете на зимни гуми на ADAC за зимен сезон 2019/2020г. Тази година единия от тестваните размери от специалистите на ADAC e популярния размер зимни гуми 185/65R15. Този размер се оказва един от най-продаваните размери за малки и средни автомобили. Тествани са 16 модела зимни гуми по типичните за тестовете на ADAC 18 тестови критерия.
Прочети още...

Auto Motor und Sport тест на зимни гуми 215/55 R17 за компактни SUV автомобили 2019

Auto Motor und Sport тест на зимни гуми 215/55 R17 за компактни SUV автомобили 2019 Кои са най-добрите зимни гуми за компактните SUV автомобили?  Тук става на въпрос не за тежките 4x4 SUV автомобили а за тези компактни автомобили които обикновенно са само с предно предаване от типа на Opel Mokka, Seat Ateca или VW T-Roc. Тези опитомени SUV автомобили от класа на Golf са градски чеда и едва ли имат големи проблеми при движението си там. Но те могат да срещнат затруднения при студените и заледени зимни пътища. Добрите зимни гуми ще им помогнат да продължат да се движат и при тези тежки зимни условия и то без да имат нужда от задвижване 4x4. Но кои зимни гуми ще им помогнат най-добре дасе справят с това предизвикателство?Auto Motor und Sport тест на зимни гуми 215/55 R17 за компактни SUV автомобили 2019
Прочети още...

AutoBild тест зимни гуми 2019/2020 в размер 225/45R17 - подборен кръг

AutoBild тест зимни гуми 2019/2020 в размер 225/45R17 - подборен кръг Ауто Билд публикува резултатите от подборния кръг за тестове на зимни автомобилни гуми за 2019г.  В тестовете са използвани 53 марки зимни автомобилни гуми в размер 225/45R17 – едни от най-продаваните автомобилни гуми за автомобили в компактния клас. Гумите за тестовете са закупени анонимно от различни магазини и складове. В тестовете са включени и новите модели зимни гуми за сезон Goodyear Bridgestone Blizzak LM005р UltraGrip Performance+ (Plus), Nokian WR Snowproof, а също така и дебютиращите в теста зимни гуми Michelin Alpin 6 /коите се появиха на пазара в края на миналата година/.
Прочети още...

AutoBild тест зимни гуми 2019/2020 в размер 225/45R17 - финални резултати

AutoBild тест зимни гуми 2019/2020 в размер 225/45R17 - финални резултати Първият голям тест за зимни гуми от сезон 2019: AUTO BILD тества зимни гуми в размер 225/45 R 17 - Масов размер който е изключително популярен за компактни и средни автомобили. Този размер на гумите е може да бъде намерен при всеки производител на гуми с поне един модел - в ценови диапазон от 160 до над 500 евро за комплект гуми. В най-долния край на ценовата скала има скъпи премиум производители, в средата се предагат марки зимни гуми със средни цени, както и евтини гуми и „без имена“. В нашата анонимна мрежа за пазаруване в интернет и търговците на дребно можем лесно да закупим повече от 50 кандидати за тестове. След първите тестове на безопасността, при теста за спиране на мокър път от 80 км / ч, става ясно, че гумата с ниски цени си спестяват главно от едно нещо - безопасност! Например, I Fit LW31 на Laufenn се нуждае от цели десет метра спирачен път повече от Blizzak LM 005 от Bridgestone, който постига най-добрия резултат при спиране на мокри повърхности. Този резултат на спиране е най-добър спрямо резултатите на всички зимните гуми в средния ценови клас. Също така при втората проверка за селекция - спиране на сняг от 50 км / ч прави представителите на втората и третата група предимно добри фигуранти. Тук зимната гума Krisalp HP 3 на Kleber дори постига най-добрия резултат. Най-големите резерви за безопасност като цяло се осигуряват от скъпите първокласни гуми: Bridgestone, Goodyear и Michelin излизат на върха на тестовете за мокри и снежни настилки на по сумарен спирачен път. Защо сезонната смяна на гумите е толкова важна Между другото, колко е важно да се преминава от летни гуми към зимни гуми през студения сезон, е показано от спирачните разстояния на летен модел, които е тестван в тестовете за спиране. Тестваната лятна гума дори е една от петте гуми с най-късия спирачен път при ниски температури и по мокри пътища. На сняг обаче, лятната гума почти няма спиране: едва след 89,1 метра спира тестовият автомобил, BMW Серия 1, с летните гуми. Това е с около 57 метра повече от най-лошите зимни гуми - и над 65 метра повече от Kleber Kristalp HP 3. Continental WinterContact TS 860 се оказва големия победител в зимния тест за 2019г
Прочети още...

Barum Polaris 5 новите зимни гуми от Барум - бюджетната марка на Continental AG

Barum Polaris 5 новите зимни гуми от Барум -  бюджетната марка на Continental AG Чешкия производител Barum, който е част от бюджетните марки на концерна Continental, е подготвил за предстоящия зимен сезон 2018/2019 новата зимна гума без шипове в икономичния клас Barum Polaris 5. Barum Polaris 5 - бюджетни зимни гуми за леки и SUV автомобили, се отличават с подобрени характеристики на сцепление върху зимни пътни настилки, а също така на мокри и сухи настилки. Гумите имат и подобрен разход на гориво. Новата зимна гума е наследница на модела Barum Polaris 3, която е на пазара от 2011г. Новата зимна гума Barum Polaris 5 е предназначена за собствениците на леки автомобили и SUV автомобили като Volkswagen Tiguan, Kia Sportage, Volvo XC60, Hyundai Tucson и Nissan Qashqai.
Прочети още...

Barum Quartaris 5 - всесезонна гума за автомобили нисък и среден клас

Barum Quartaris 5 -  всесезонна гума за автомобили нисък и среден клас Barum Quartaris 5 - симетрична автомобилна гума с посока на протектора, предназначена за целогодишна експлоатация в региони с мек зимен климат. Тази всесезонна гума се характеризира с надеждно сцепление на мокър асфалт и недълбок сняг, комфорт при пътуване и оптимизиран разход на гориво. Всесезонната гума Barum Quartaris 5 е нов модел за 2018 година. Сравнително евтиния модел всесезонна гума Barum Quartaris 5, е ориентирана към компактните и средноразмерни автомобили - това е идеалния компромис между изискванията към летните и зимните гуми.
Прочети още...

Bridgestone Blizzak LM005 нова зимна гума за сезон 2019/2020

Bridgestone Blizzak LM005 нова зимна гума за сезон 2019/2020 Зимни гуми без шипове разработени в размери както за леки автомобили така и за SUV Автомобили. Гумите са нова разработка и ще се появят на пазара в началото на зимен сезон 2019/2020г. Гумите са предназначени да вдъхнат увереност на шофьорите при шофиране на мокри пътища, сняг и лед, осигурявайки безопасност и контрол над автомобила дори и при сложни пътни условия.
Прочети още...

Continental AllSeasonContact

Continental AllSeasonContact Continental AllSeasonContact - всесезонна автомобилна гума с посока на протектора предназначена за леки автомобили, нова гума пусната на пазара през 2017г. Тази гума се характеризира с високоефективно спиране на сухи и мокри настилки през лятото, надеждно сцепление на заснежени и мокри зимни пътища. Също така има отлични показатели за икономия на гориво сравнена с гумите от нейния клас. Иновативна целогодишна безопасност и ефективност. Пълен контрол и баланс през цялата година Continental AllSeasonContact - това е първата всесезонна разработна на Контирентал, които до 2017 г. винаги и навсякъде са препоръчвали да се използват сезонни гуми съобразени със летен и зимен сезон.
Прочети още...

COOPER DISCOVERER ALL SEASON - нова всесезонна гума от Купър за сезон 2019/2020

COOPER DISCOVERER ALL SEASON - нова всесезонна гума от Купър за сезон 2019/2020 COOPER DISCOVERER ALL SEASON Всесезонна гума за SUV и леки автомобили от Cooper. Проектирана да осигурява надеждно сцепление при всички метеорологични условия през цялата година. Разработена в Европа специално за европейските пътища, новата всесезонна гума Discoverer All Season се предлага в широка гама от размери. Гумата е предназначена и за тежки алпийски зимни  метеорологични условия, затова е маркирана на страничната си стена със символа три снежни планински върха със снежинка (3PMSF). Discoverer All Season предлага високи нива на сцепление в широк температурен диапазон, благодарение на използването на най-новата всесезонна технология за смесване на силициев диоксид и каучук.
Прочети още...

Goodyear Ultragrip 9+ - нова зимна гума за сезон 2019/2020

Goodyear Ultragrip 9+ - нова зимна гума за сезон 2019/2020 Goodyear UltraGrip 9+ (Plus) – зимна гума без шипове предназначена за европейските пътища, повишаваща безопасността при пътуване при зимни условия. Тези гуми се характеризират с е ефективно спиране на заснежени пътни настилки, висока устойчивост на аквапланинг, и също така с добра маневреност на сух асфалт. Нова зимна гума за 2019 година. Зимните гуми  Goodyear UltraGrip 9+,  са предназначени за компактни автомобили и притежават подобрени характеристики на сряг в сравнение с предходния модел UltraGrip 9. При това дизайна на протектора е останал същия, както и на базовия модел, а измененията се отнасят до каучуковата смес на протектора.
Прочети още...
Показва 1 до 10 от 99 (10 страници)