BFGoodrich Advantage - новата гама летни гуми за леки и SUV автомобили

BFGoodrich Advantage - новата гама летни гуми за леки и SUV автомобили

Американската марка гуми BFGoodrich, собственост на Michelin, която тази година отбелязваща своята 150-годишнина, представи нова гама летни гуми на европейския пазар, която включва два модела: BFGoodrich Advantage за седани и компактни автомобили среден клас и BFGoodrich Advantage SUV за кросоувъри и ванове.

Основните характеристики на BFGoodrich Advantage са високата устойчивост на аквапланинг, спирачната ефективност при шофиране в дъжд, добрата курсова стабилност, акустичен комфорт и дълъг пробег. Гумата е нов модел за 2020 г.

Новата гама летни гуми има подобрен асиметричен дизайн на протектора с широки надлъжни канали, които осигуряват ефективно изхвърляне на вода, и твърди взаимосвързани раменни блокове, които подобряват сцеплението и стабилността на автомобила в завои. Оптимизираното смесването на каучуковата смес на протектора дава възможност да се подобри износоустойчивостта на гумата и заедно с подобрения протекторен дизайн да се увеличи ефективността на спиране върху мокри и сухи повърхности, като същевременно се намали съпротивлението на гумата при търкаляне.

В моделната гама гумите BFGoodrich Advantage ще заменят гумите BFGoodrich G-Grip чието производство е започнало през 2009 г. В сравнение с гумите от предишно поколение, лeтните гуми Advantage осигуряват по-стабилно шофиране, а също така могат да се похвалят и с намален спирачен път и по-дoбри характеристики при шофиране.

Трябва да се отбележи, че благодарение на иновативния състав на каучуковата смес и компютърната оптимизация на протектора, на който разработчиците са предоставили подсилени раменни блокове, се оказва възможно значително да се намали спирачният път на гумите BFGoodrich Advantage върху сух и мокър асфалт (съответно 1,5 м и 2,4 м)

Притежаващи набор от високоефективни характеристики, автомобилните гуми BFGoodrich Advantage и Advantage SUV имат и  атрактивни  цени, което осигурява оптимален баланс между цена и качество. Летните гуми в тази продуктова гама BFGoodrich Advantage ще се произвеждат в повече от 120 различни размера, с диаметър от 14 до 20 инча, а BFGoodrich Advantage SUV ще се предлага в 23 размера от 16 до 19 инча, което ще покрие около 65 процента от европейския пазар на гуми за леки автомобили и 40 процента от пазара в сегмента на гумите за кросоувъри.

TEST