225/55 R17 97H TL ContiWinterContact TS 810
0db

225/55 R17 97H TL ContiWinterContact TS 810

 • Производител: Continental
 • Модел: ContiWinterContact TS 810
 • Наличност: 2
 • Доставка: 2 работни дни
344.92лв. без ДДС: 344.92лв.
 • 12 вноски по 32.88лв. от БНП Париба Лични Финанси
 • Кредитен модул TBI Bank 19.68

  Вземи само за 32.19 лв.

  12 x 32.19 лв.

  Continental ContiWinterContact TS 810

  Комфортна зимна гума предназначена за средния и висок клас автомобили.

  Гумата ContiWinterContactTM TS 810 която е предназначена за средния и високия сегмент автомобили е проектирана да осигури предъзходен контрол в зимните пътни условия, отличен комфорт, дълъг пробег и добро спиране на мокри пътища. Силно разчленената средна част на  протектор на гумата осигурява много режещи ръбчета които дават максимално сцепление на сняг и на мокри настилки. Голяма плътност на ламелите и вътрешни ръбчета запазващи отворени ламелите когато те контактуват с пътната настилка. Така направени ламелите поемат повече сняг помежду си като по този начин увеличава контактната площ и осигурява допълнително сцепление при зимни условия. Това я прави една привлекателна добре балансирана гума за луксозните автомобили.

  Ключови ползи

  • Изключително сцепление и спирачни възможности на сняг и лед
  • Отлично управление на мокро
  • Превъзходен комфорт при пътуване
  • Дълъг експлоатационен живот

  За да бъдете шампиони, са ви е необходими подходящите гуми

  Continental_ContiWinterContact TS 810_asymmetric_tread.jpg

  Асиметрична шарка на протектора

  Гумата ContiWinterContactTM TS 810, разполага с подобрени режещи ръбчета в средната и вътрешна част на гумата осигуряващи увеличено сцепление на сняг.

  В допълнение, ламелите на асиметричния протектор на гумата, които са абсолютно нова разработка, са с 20% по-голяма плътност във вътрешната част на гумата.Тези ламели могат да поемат много повече сняг като по този начин се увеличава сцеплението, което се дължи на триенето сняг в сняг. Continental_ContiWinterContact TS 810_discrete_lameles.jpg
  Continental_ContiWinterContact TS 810_sipe_spacer


  Нов вид на ламелите.

  Нова раработка на ламелите с разделител, не позволява затварянето на ламелите при контакта им с пътя. Това позволява загребването до 20% повече сняг като по този начин се подобрява сцеплението и стабилността на гумите при движение във завои.

  Нова технология за каучуковата смес.

  Използването на нов тип полимер за мокро сцепление позволява новата гума ContiWinterContactTM TS 810 Sport да се представя много по-добре на мокро без да се допуска компромис с качествата и на сняг. Супер активни сажди използвани в каучуковата смес значително подобряват стабилност при шофиране. Живота на гумата и гъвкавостта на протектора в дългосрочен план ще се запази чрез използваните реактивни пластификатори в каучуковия състав на гумата.

  Оптимизиран протектор за по-добро поведение на гумата на мокро.

  Персонализираната концецпия на протектора на новата гума ContiWinterContactTM TS 810 и осигурява много по-добро представяне на мокри настилки. С цел намаляване риска от възникване на аквапланинг, броят на надлъжните канали на гумата които поемат водата по-време на дъжд и наводнен път е съобразен с ширината на гумата. На гуми с ширина на протектора по-малка от 215мм има 3 канала а на такива с ширина по-голяма от 225мм има 4 канала на протектора.

  Continental ContiWinterContact TS 810 optimum grooves

   

   

  Зимен индикатор на износването на протектора (TWI)

  По протектора на гумата на няколко места има поставени индикатори на износването на протектора които показват оставащата дълбочина на протектора. 

  Когато оставащата дълбочина на протектора достигне 4мм това показва, че е достигната границата за зимно използване на гумата. Когато TWI индикатора се изравни с  останалата част на протектора на гумата това е ясен знак за износването на гумата.

  Continental ContiWinterContact TS 810 wear indicator

  Напишете мнение

  Забележка: HTML не се потдържа!
      Лош           Добър