215/60 R17 100R TL Hakkapeliitta R2 SUV XL  FP
72db

215/60 R17 100R TL Hakkapeliitta R2 SUV XL FP

  • Производител: Nokian
  • Модел: Hakkapeliitta R2 SUV
  • Наличност: 20
  • Доставка: 10 работни дни
252.01лв. без ДДС: 252.01лв.
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 23.52 лв.

12 x 23.52 лв.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Зимна гума без шипове от Нокиан предназначена за SUV автомобили

Северен комфорт и стабилност. Използване на най-съвременните технологии за изработка на зимни гуми без шипове, предназначена за водачи на SUV автомобили

Нова топ гума за тежки и универсални SUV автомобили. Гумата предлага финно и прецизно зимно сцепление и приятно усещане за зимно шофиране. Ниското съпротивление при търкаляне осигурява и добра икономия на гориво.

Ключови предимства на гумата:

  • Първокласно зимно сцепление на лед, сняг и мокри пътища
  • Изключителна стабилност и мощни характеристики
  • Неограничен комфорт при всякакви зимни условия

Nokian-Hakkapeliitta-R2-SUV-Excellent_grip-wet-and-iceПървокласно зимно сцепление на лед, сняг и мокри пътища

Действащите като миниатюрни помпи, джобове образувани от ламелите на протекторните блокчета, осигуряват добър контакт на гумата с пътната повърхност. При разработването на по-ранен модел гума,  Nokian Tyres са патентовали тези специални ламели работещи като помпи в протекторните блокчета в раменната част на гумата. В тази нова гума работата на тези мини помпи е подобрена чрез увеличаването на техния обем. Помпата с формата на джоб изхвърля, по-скоро изпомпва, водата от пътната повърхност, като по този начин поддържа по-добър контакт между гумата и пътната настилка.

Заедно със зигзагообразните ламели, ламелните помпи увеличават сцеплението на мокро и на лед. По-твърдите и по-остри зиг-заг ламели на агресивния протектор, подобряват сцеплението което е необходимо във хлъзгави условия и при дълбок сняг. По-широките единични ламели осигуряват повече сцепление на груб лед и сняг. Оребрената повърхност на каналите и отворенатата блокова структура в раменната част на гумата, осигуряват отлично самопочистване на гумата от сняг и киша.

Nokian-Hakkapeliitta-R2-SUV-The-most-advanced-non-studded-winter-grip Най-надеждно зимно сцепление без шипове

Включените диамантени частици в каучуковата смес, осигуряват сцепление с повърхността на пътя и подобряват сцеплението на гумата с леда върху пътната настилка.

Концепцията на Nokian Cryo Crystal
Тайната на тези гуми без шипове се сестъи в това че в каучуковата смес на техния протектор са включени микроскопични, с много ръбове, кристални парченца които са с твърдостта на диамант. Тези кристали работят като вградени шипове които захапват контактната повърхност на тъпя с нехните остри  и здрави ръбове.
Тази концеплия на Nokian Cryo Crystal повишава оптимално страничното и надлъжно сцепление на гумата. Изключителнот зимно сцепление на тези нови зимни гуми може да се усети най-добре на хлъзгави заледени пътища на които гумата спира с няколко метра по-бързо, при скорост от 80 км/ч, в сравнение с предшественика си който също притежава отлично сцепление на лед.

Nokian-Hakkapeliitta-R2-SUV-Powerful-grip-on-ice-and-snowМощен захват на лед и сняг

Диамантено твърдите частици в каучуковата смес на протектора захапват пътната настилка и подобряват сцепленето на гумата на лед. 

Захапващи нокти
Захапващите нокти, монтирани между протекторните блокчета в протектора на гумата, подобряват сцеплението на сняг и лед и по-специално при спиране и ускоряване на автомобила.
Подобреното зимно сцепление на тази нова зимна гума може да се усети най-добре на хлъзгави заледени пътища на които гумата спира с няколко метра по-бързо, при скорост от 80 км/ч, в сравнение с предшественика си който също притежава отлично сцепление на лед.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър