215/55 R18 99T TL Hakkapeliitta 8 SUV SPIKED XL
0db

215/55 R18 99T TL Hakkapeliitta 8 SUV SPIKED XL

 • Производител: Nokian
 • Модел: Hakkapeliitta 8 SUV SPIKED
 • Наличност: 20
 • Доставка: 10 работни дни
329.03лв. без ДДС: 329.03лв.
 • 12 вноски по 31.37лв. от БНП Париба Лични Финанси
 • Кредитен модул TBI Bank 19.68

  Вземи само за 30.71 лв.

  12 x 30.71 лв.

  Nokian Hakkapeliitta 8 SUV Spiked

  Сцепление както никога досега.
  Зимната гума с най-много на брой шипове която някога е пускана на пазара

  Тази гума от най-висок клас е спечелила много награди от реномирани автомобилни списания по целия свят; и е подходяща за шофьори които не искат да правят никакъв компромис със безопасността през  зимата.

  Ключови предимста:

  • Върховно сцепление при всякакви зимни условия
  • Нисък разход на гориво, по-тиха, и с по-малко износване на пътя
  • Стабилност и прецизно управление

  Ключови характеристики на гумата

  Nokian-Hakkapelita-8-Effective-braking-on-snowЕфективно спиране на сняг

  Трионообразните ръбчета в задната част на протекторните блокчета подобрява сцеплението на гумата. 

  Технологията Brake Booster

  Повърхността на гумите се състои от протекторни блокчета. Иновативността на технологията Brake Booster се състои в добавянето на допълнителни ръбчета в задната част на протекторните блокчета, за да осигури допълнителна безопасност при тежки метеорологични условия.
        Brake Booster е част от протекторните блокчета разположение в раменната част на гумата; мощните трионообразните ръбчета увеличават контакта на гумата с повърхността на пътя и ефективно подобряват сцеплението при спиране и то специално върху снежни повърхности.

  Nokian-HKPL8-Quick-steering-responseБърза и точна реакция на волана

  Допълнителното структурно подсилване на централната секция,  прави гумата по-чувствителна към реакциите на волана.

  Поддържащи диагонални 3D ламели
  Управлението на чисти пътища, без сняг, е подобрено чрез новия дизайн на протектора. Поддържащите диагонални 3D ламели в централната част на протектора подобряват твърдостта на централната зона, което подобрява усещането при шофиране и подобрява чувствителността на гумата и бързата реакция при завъртане на волана.

  Nokian-Hakkapelita-8-Supreme-grip-on-iceПревъзходно сцепление на лед и меко дейстие на шиповете

  Комбинирането на стоманени шипове, фланец дизайн и Екологична подложка на шипа с революционно разположение на шиповете осигурява превъзходно сцепление и мек контакт на шиповете върху всякакви пътни настилки.

  Революционната концепция на Nokian Eco Stud 8 предлага сигурност и контролирано поведение в екстремни ситуации и се състои от следните компоненти:

  • Ново поколение стоманен шип щадящ околната среда
  • Дизайн на фланеца на шипа, който намалява блъскатенто на шипе
  • Патентована Eco Stud възглавница, която подобрява действието на шипа и омекотява въздействието върху пътната настилка.

  Едновременно с равномерното рапределение на шиповете, концепцията Nokian Eco Stud 8 осигурява превъзходни зимни характеристики: отлично сцепление при спиране и ускоряване, по-добра устойчивост на износване и допълнителен комфорт при шофиране

  Новата коцпеция за шиповете балансира надлъжното и напречно сцепление върху лед на гумата и осигурява една отлична маневреност. Балансирането на надлъжното и напречно сцепление е предпоставка за поддържане работата и стабилността в случай на изненадващи ситуации на пътя.

  Разположението на всеки един шип в конфигурацията е постигнато чрез компютърно оптимизиране, което гарантира сцеплението на лед както в надлъжно така и напречно направление. Шиповете вече не са раположени в редичка, а равномерно в цялата протекторна повърхност. Това гарантира, че няма два шипа разположени един зад друг и осигурява най-доброто възможно сцепление при всякакви обстоятелства. С цел да се гарантира качеството и функционалността на шиповете, гумите се доставят с шипове монтирани при произвоството на гумата в заводите.

  Напишете мнение

  Забележка: HTML не се потдържа!
      Лош           Добър