215/55 R17 98W TL zLine XL
72db

215/55 R17 98W TL zLine XL

  • Производител: Nokian
  • Модел: zLine
  • Наличност: 20
  • Доставка: 10 работни дни
212.51лв. без ДДС: 212.51лв.
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 19.83 лв.

12 x 19.83 лв.

Nokian zLine

Летните гуми Nokian zLine – Чудесния изпълнител

     Спортната лятна гума Nokian zLine се държи професионално в трудни условия на шофиране, благодарение на своят протектор който има каучукова смес от ново поколение, нанотехнологична слоеста структура и протекторна шарка проектирана за бързо шофиране. Гумата незабавно реагира на волана, което е необходимо услови е за безопасно управление при екстремни ограничения. 

Nokian_Intelligent_UHP_Silica:_lower_heat_generation_better_wet_grip

Нова лятна гума на Nokian притежава интелигентна UHP Силициева смес: ниски нива на генериране на топлинна, по-добро сцепление на мокро

    Каучуковата смес Nokian Intelligent UHP Silica от ново поколение разработена за летните гуми е специално пригодена за използване при високи скорости. Новата UHP каучукова смес е усъвършенствувана за да намали до минимум генерирането на топлина, като осигури максимално дълъг пробег и добра струткурна цяласт. Каучуковата смес работи идеално в широк температурен диапазон, като по този начи осигурява подобрено сцепление на мокро което ще бъде оценено подобаващо от шофьроти. Усещането на пътя е перфектно и не позволява изненади при никакви пътни условия.

Nokian-zLine-Широките-масивни-централни-ребра-осигуряват-твърдоста-на-гумата

Шарката на протектора поддържа оптимално управление

     Новата, модерна форма на протектора на Nokian zLine  напълно подкрепя усещането за прецизното управление на тази високоскоростна гума. Както и при останалите летни гуми на Nokian проектирани за бързо шофиране, протектора е от асиметричен отвътре навън тип. Твърдите външни и вътрешни раменни зони са свързани със надлъжни ребра. Широките масивни централни ребра, осигуряват твърдоста на гумата и намаляват движението на отделните протекторни блокчета, по време на контакта им с пътната настилка.

 

 

     Широките надлъжни ребра непосредствено до вътрешните рамена на гумата доминират над дълбоките надлъжни канали и стабилизират управлението. Във същото време, новите иновативни канали /Hydro Grooves/ ефективно предпазват от възникване на аквапланинг, като поемат водата вътре в свободните неконтакнтни площи на гумата и я насочват в надлъжните канали на протектора. Тази иновация осигурява усещане за безопасно шофиране дори и при проливен дъжд.

 

 

 

Специални-пикиращи-канали-в-напречните-канали-на-външното-рамо

   

 За борба с аквапланинга, са отделени специални  пикиращи канали които са оформени в напречните основни канали на външното рамо.

 

 

 

Повече комфорт при шофиране и по-дълъг живот на гумата

     Полусферични вдлъбнатини, наподобяващи повърхността на топка за голф, в стените на надлъжните канали осигуряват допълнителен комфорт при управление за Nokian zLine. Този иновативен Silent Groove дизайн намалява вътрешния и външния шум в автомобола, генериран  при въртенето на гумата.

      Дори шофьорите които се движат с високи скорости могат да разчитат за дълги години на Nokian zLine, дори когато гумата остарява и се износва. Изключително твърдия пакет от стоманени колани, на гумата, е разработен за бързите пътища на Централна Европа и e комбинирана със двуслойна структура на каркаса направена от високоякостна стоманена тел.
      Здравата издръжлива гума Nokian zLine наистина работи добре дори и на лоши пътни участъци. Новия обръч предпазващ джантата, осигурява допълнителна защита за нейните ръбове.

Нов индикатор за остатъчната дълбочина на протектора и допълнителна информационна зона

     Както и досега, протекторната повърхност е снабдена със индикатор за безопасно пътуване (DSI) патентован от Nokian Tyres. Новото е, че новия индикатор DSI е направен за още по-лесно използване от всички досега. Цифрите показващи остатъчната дълбочина на канала и символът на водна капка, показващ риска от аквапланинг са зъвъртени така, че да бъдат лесно видими, когато шофьорът проверява монтираните гуми на автомобила си.
      Идикаторите за разположение на гумата /при нейната смяна/ и индикатора за налягане са разположени в информационната зона на страничната стена на гумите Nokian zLine като спомагат за подобряване на безопасността. Информационната площ позволяза записваненото на правилното налягане и местоположение на гумата при нейната смяна /летни със зимни/. Безопасността е подобрена с възможността за допълнителен запис на силата с която се стягат болтовете за алуминиеви джанти.

Ключови характеристики:

  • Стабилна, прецизна и тиха
  • Запазване на нейните точни характеристики на шофиране при висока скорост на управление
  • Отлична безопасност на мокри пътища

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър