Зимна гума 205/70 R15 106S TL WR C3 от NOKIAN за лекотоварни автомобили
72db

Зимна гума 205/70 R15 106S TL WR C3 от NOKIAN за лекотоварни автомобили

 • Производител: Nokian
 • Модел: WR C3
 • Наличност: 15
 • Доставка: 10 работни дни
173.51лв. без ДДС: 173.51лв.
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 16.19 лв.

12 x 16.19 лв.

Nokian WR C3

Новата зимна гума, за сезон 2015 за микробуси и ванове, Nokian WR C3 притежава необходимата производителност за Европейските зимни условия

Новата зимна гума Nokian WR C3 се справя със екстремните зимни условия с своето прецизно зимно сцепление. Този ефективен "валяк" е предназначен за универсално използване от лекотоварни микробуси и ванове, и осигурява тяхното безопасно, издръжливо и леко шофиране както по градските улици така и по високоскоростните пътища на Европа. В допълнение за пасажерите се осигурява комфорта и съпротивление на търкаляне като на леките коли. Тази нова зимна гума притежава подобрени характеристики за безопасно шофиране на лед, сняг и мокри пътища. Затова са високо ценени от професионалните водачи на тези автомобили. Със своя голям избор на размери  гумата Nokian WR C3 предлага гъвкавост и висока производителност и е предназначена за всички съвременни лекотоварни автомобили. Изобретателите на зимната гума, от Нокиан, предлагат избор от 22 различни размера в цялата гама от 14" до 17". Новия продукт предлага една и съща шарка както за по-леките така и за по-тежките превозни средства от този клас. Новата гума на Нокиан е на разположение от есента на 2015г.

Ключови предимства на гумата

Балансирана и прецизна  -Новата зимна гума има изразено стабилно сцепление съобразено с бързо променящите се зимни условия в централна Европа. Тази здрава нова гума, запазва своето сцепление и усещане за пътя дори и на заснежение и хлъзгави пътища. Характеристиките за безопасна употреба и издръжливост на този нов продукт са оптимизиране, чрез използването на протекторен дизайн и грайфер подходящ за променливите зимни условия, както и от използването на ново поколение каучукова смес и различни структурни нововъведения.

Тази нова каучукова смес подобрява устойчивостта на гумата от износване - Тази издръжлива каучукова смес е разработена за да отговори на разнообразните изисквания на използване от микробуси и ванове, както и да осигуря тяхната безопасност при високите температурни разлики така типични за Централно Европейските зими. Тази нова каучукова смес, позволява на Nokian WR C3 да постигне изключително сцепление на снежни и мокри пътища и отлична устойчивост на износване. Ламелите  в протекторните блокчета работят еднакво добре при различните нива на сцепление и температури на пътната настилка. Въпросната каучукова смес значително намалява износването, и по този начин намалява разхода на гориво. Специалната Clinch каучукова смес също е използванана при изработката на частта от гумата която се закрепва към джантата. Каучуковата смес осигурява гъвкавото прилепване към джантата, позволявайки по-голяма издръжливост в тази област при превозване на масивини товари. Тези нововъведение успешно намаляват и вътрешния шум във автомобила.

Голяма гъстота на ламелите. Осигурява оптимално сцепление и управление на автомобила. Агресивния протекторен дизайн е покрит с гъста мрежа от ламели. Широките самостоятелни ламели в централната зона осигуряват така необходимото сцепление с пътната настилка, особенно когато триенето е намалено.

Здравата структура на гумата е на разположение за тежки товари -  В допълнение към протекторния дизайн, стабилност и безшумност на гумата, наследени от Nokian WR C - новата гума също разполага с изключително здрава структура. Изключителната здравина на новата гума се дължи на здравите стоманени колани, които спомагат за тежката екпсплоатация  и надеждното използване при високи натоварвания на колелата. Новата по-гъвкава стоманена тел използвана при изработката на стоманените колани подобрява защитата на гумата от пробиви. Също така води до намаляване на съпротивлението при търкаляне, което рефлектира и в намаляване на разхода на гориво. Стоманената структура на коланите намалява също така и генерирането на топлина и подобрява усойчивостта на гумата на износване

Допълнителна безопасност и комфорт - Индикаторите за износването на протектора увеличават комфорта и безопасността на шофиране Driving Safety Indicator (DSI) /индикатора за безопасно шофиране/ разработен и патентован от Нокиан показва оставащата дълбочина от протетора в основните канали на гумата в цифри. Цифрите се износват заедно с износването на протектора в намаляващ порядък. Индикатора за безопасно шофиране в момента е стандартна екипировка за зимните гуми на Нокиан. Символа снежинка /Зимен индикатор на безопасността, WSI/ също показва безопасната експлоатация при зимни условия. Той остава видим до остатъчна дълбочина на протектора в централния канал 4 мм. Информацията на страничната стена на гумата разполага със показатели за разположението и налягането на гумата. Информационната зона на страницата позволява записване на текущото налягане и местоположението на гумата при извъшване на сезонните смени на гумите. Безопасността е подобрена чрез предлагането на още една зона за записване на необходимото налягане за притягане,  при използване на алуминиеви джанти. Коректното налягане на гумата е много важен момент особено при шофиране на лекотоварни автомобили с повишено натоварване. Коректното налягане в гумата, подобрява усещането за пътя, устойчивостта и издръжливостта на гумата, както води до намаляване на консумацията на гориво. 

 Nokian WR C3 – Изключителна работоспособност

 • Максимална зимна безопасност и комфорт
 • Прецизност и стабилно управление
 • Изключителна здравина и издръжливост, дори и при превоз на тежки товари

Основни нововъведения при произвоството на тези гуми:

 • Изпомпващи ламели. Осигуряват повече сцепление на мокри и заледени повърхности. Ламелите с формата на джоб в раменната част на гумата, премахват и равномерно изпомпват водата извън пътната настилка, осигурявайки стабилно и сигурно сцепление с пътя.

 • Подходяща протекторна шарка. Осигурява по-голяма стабилност при шофиране. Свързаното централно ребро с прилежащата централна зона на симетрицния протектор предлагат стабилност при шофиране, прецизно управление и равномерно износване

 • Протекторна смес настроена за променливи времеви условия. Повече безопасност, устойчивост, здравина и горивна ефективност. Зимна каучукова смес оптимизирана за тежки товари и безопасна работа в широк температурен диапазон и намалено съпротивление при търкаляне. Смес която осигурява изключително зимно сцепление, нисък разход на гориво и отлична устойчивст на износване.

 • Специална Clinch каучукова смес. Оптимизирана здравина. Каучукова смес позволяваща гъвката и здрава връзка на гумата с джантата, осигуряваща по-голяма здравина на борда на гумата. Това нововъведение допринася също така и за намаляване на вътрешния шум, като намалява вибрациите и не позволява тяхното преминаване през гумата и оттам в купето на автомобила.

 • Здрава стомана за пръстена в борда на гумата. Стабилност при шофиране и издръжливост. В допълнение към протекторната шарка на гума, стабилността и безшумното управление са следствие и за здравата структура на гумата. Изключително здравата структура с двойни стоманени колани, работи надеждно дори и при превозването на тежки товари. Новата по-гъвкава стоманена тел, използвана при  изработката на коланите, позволява на гумата да работи надежно и да поддържа своите изключителни характеристики. Също така това намалява съпротивлението при търкаляне и оттам рефлектира върху намаляване разхода на гориво.

 • Голяма гъстота на ламелите. Осигурява оптимално сцепление и управление на автомобила. Агресивния протекторен дизайн е покрит с гъста мрежа от ламели. Широките самостоятелни ламели в централната зона осигуряват така необходимото сцепление с пътната настилка, особенно когато триенето е намалено.

Няма мнения за този продукт.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
x

Нашите промоции на изключителни цени!!

Само днес на тези промоционални цени! Ако вашият размер гуми не е сред тях, проверете утрешните ни промоционални предложения. Всеки ден промоционалните ни предложения включват различни размери и модели гуми на изключително ниски цени.

Лятна гума 165/70 R14 89R TL ACTIVAN от BFGOODRICH за лекотоварни автомобили
66.12лв. 135.03лв. без ДДС: 66.12лв.
наличност: 6 | доставка: 2 работни дни
F
B
72
Лятна гума 255/55 R19 111H TL GRABBER AT XL RBL от GENERAL за 4x4/SUV автомобили
92.87лв. 325.05лв. без ДДС: 92.87лв.
наличност: 4 | доставка: 2 работни дни
F
F
74
Зимна гума 155/65 R14 75T TL ALPIN A3 от MICHELIN за леки автомобили
90.52лв. 117.18лв. без ДДС: 90.52лв.
наличност: 15 | доставка: 2 работни дни
F
C
71
Зимна гума 155/65 R14 75T TL SP WINTER RESPONSE от DUNLOP за леки автомобили
102.49лв. без ДДС: 102.49лв.
наличност: 6 | доставка: 2 работни дни
C
D
68
235/70 R16 106S Winter Slalom KSI GO
194.15лв. 230.42лв. без ДДС: 194.15лв.
наличност: 12 | доставка: 2 работни дни
C
F
76
Лятна гума 275/60 R20 114H TL LATITUDE TOUR HP от MICHELIN за 4x4/SUV автомобили
176.03лв. 492.87лв. без ДДС: 176.03лв.
наличност: 4 | доставка: 2 работни дни
C
C
71
Лятна гума 275/50 R20 109W TL SP SPORT MAXX от DUNLOP за леки автомобили
422.28лв. 483.49лв. без ДДС: 422.28лв.
наличност: 4 | доставка: 2 работни дни
E
B
70
Лятна гума 235/75 R15 109T TL ContiCrossContact LX2 XL от CONTINENTAL за 4x4/SUV автомобили
177.42лв. 219.24лв. без ДДС: 177.42лв.
наличност: 4 | доставка: 2 работни дни
E
C
72
Лятна гума 235/50 R17 96W TL PRIMACY 3 от MICHELIN за леки автомобили
266.58лв. 320.39лв. без ДДС: 266.58лв.
наличност: 4 | доставка: 2 работни дни
E
C
71